Sfaturi despre ghivecele pentru plante

420
Sfaturi despre ghivecele pentru plante - sfaturighivece27-1390835776.jpg

Articole recomandate

Mediulul în care se dezvoltă plantele tale în casă depinde în mod esențial de ghivecele pentru plante. Potrivit Casă și grădină, ca regulă generală trebuie spus că toate ghivecele pentru plante, indiferent de materialul din care sunt făcute, trebuie să aibă un orificiu pentru scurgerea excesului de apă, pentru că drenajul este unul dintre factorii cei mai importanți pentru plantele în ghiveci.
 
Ghivece din plastic. Deși ghivecele din plastic sunt cele mai populare, acestea nu sunt deloc pe placul plantelor, pentru că pământul nu poate respira. În astfel de ghivece riscul ca planta să facă diferite forme de boli provocate de mucegai este foarte mare. 


Ghivece din ceramică. Cele mai bune, atunci când vine vorba despre plantele de apartament, sunt ghivecele din ceramică smălțuită sau nesmălțuită, cu motive populare. Aceste vase sunt absolut superbe, de un bun gust desăvârșit. Cele mai multe plante se simt bine în astfel de vase, pentru că pământul respiră iar planta crește armonios. 


Ghivecele din sticlă sunt ușoare, durabile și foarte rezistente la acțiunea apei. Pot avea cele mai variate forme și culori. Dezavantajele sunt: rezistență scăzută la șocuri, prețul ridicat și imposibilitatea de a lasă rădăcinile plantei să respire. Merită însă să le cumperi pentru că se vor armoniza foarte bine cu un mobilier mai pretențios. 


Ghivecele pentru plante din oțel inoxidabil sunt extravagante, suprarealiste și se integrează minunat în interioare moderne, cu mobilier predominant din metal și sticlă. Pot fi întreținute cu ușurință și au durata de viață nelimitată. Se recomandă, mai ales, pentru plantele de dimensiuni mai mari. 


Ia în calcul faptul că unele din ghivecele pentru plante pot să păteze covoarele, parchetul sau gresia, în funcție de materialul din care sunt realizate. Cea mai bună măsură de siguranță sunt farfuriile din porțelan, așezate pe un strat de pietriș fin, pentru ca excesul de apă să se poată scurge. Un al truc foarte bun este să pui la fundul vasului, înainte de a pune pamatul și planta, un strat de pietriș sau cioburi de stica. Acestea drenează apă și permit circulația aerului. 


Prețul, când este vorba de ghivecele pentru plantele tale nu contează. Nu acesta este criteriul care face diferența. Ghivecele pentru plante trebuie să se încadreze în decorul din casă și să ofere plantei condițiile de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios și sănătos. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum să dai, subtil, culoare casei
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum întreții chitul de rosturi
Pagina a fost generata in 1.9002 secunde