Sezonul ochelarilor de soare. Ce modele alegem

172
Sezonul ochelarilor de soare. Ce modele alegem - ochelari-1502375562.jpg

Articole de la același autor

Este extrem de important să purtăm ochelari de soare de calitate, chiar și atunci când soarele se ascunde printre nori. Ochelarii de soare cumpărați din locații neavizate sau de la colțul străzii nu oferă niciun fel de protecție UV și fac mai mult rău decât bine, blocând doar o parte din lumina vizibilă, spun specialiștii oftalmologi. 


Când luminozitatea este scăzută, irisul se relaxează și pupila se dilată, iar astfel radiațiile UV pătrund într-o cantitate mai mare în ochi și îi afectează. 


"Razele UV pot provoca arsuri la nivelul retinei și corneei, similare celor de la nivelul pielii, care pot afecta vederea până la orbire. De asemenea, pot contribui la creșterea riscului de apariție a cataractei, degenerescentei maculare și chiar a cancerelor pielii din jurul ochilor. Protecția ochilor în fața razelor UV este esențială, nu doar atunci când stăm la plajă, ci de fiecare dată când ieșim afară. Este greșit să credem că avem nevoie de ochelari de soare doar vara. Radiațiile UV acționează asupra ochilor, indiferent de anotimp și de vreme, chiar și într-o zi înnorată", ne informează specialiștii Mrini Eye Hospital. 


Trebuie menționat că persoanele care poartă ochelari de vedere au la dispoziție opțiunea achiziționării unor ochelari de soare cu dioptrii, pentru orice viciu de refracție, plus protecție UV. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9475 secunde