Semne că nu te hrănești corespunzător

171
Semne că nu te hrănești corespunzător - semnehrananecorespunzatoare-1377513103.jpg
E posibil ca micile tale probleme de sănătate să însemne de fapt că duci lipsă de ceva anume? Ai grijă! Organismul tău încearcă să-ți spună care sunt vitaminele și mineralele în minus.

Crăpături la colțul gurii: Lipsă de vitamina B2.

Fisurile și rănile din jurul gurii pot semnala o deficiență de vitamina B2, un nutrient esențial pentru producerea de celule și pentru creștere. Fără el, corpul nu-și poate reînnoi pielea și mucoasa din jurul buzelor, care are și ea de suferit. De asemenea, această vitamină este necesară pentru transformarea hranei în energie. Oboseala și migrenele pot indica simptome ale deficienței de B2.

Doza zilnică recomandată: 1,3 mg pentru bărbați și 1,1 mg pentru femei.

Soluția? Consumă în fiecare zi produse lactate, minimum 250 ml.

Un simț scăzut al gustului: Lipsă de zinc.

O cantitate scăzută de zinc, în organism, îți poate afecta simțul gustului. Zincul ajută la producerea salivei și la dezvoltarea și menținerea gustului. Pe lista semnelor ce indică o deficiență de zinc pot fi incluse cele mai frecvente infecții, ca răcelile și gripa, vindecarea târzie a rănilor. Asta se întâmplă deoarece acest mineral joacă un rol vital în funcționarea sistemului imunitar și în repararea și reînnoirea celulelor. De obicei, adolescenții sunt cei mai supuși riscului. 15% dintre fete și 10% dintre băieți, la această vârstă, suferă de o carență de zinc din cauza dietelor.

Doza zilnică recomandată: 5.5-9.5 mg pentru bărbați și 4-7 mg pentru femei. Soluția? Carnea roșie, de vită sau de miel sunt printre cele mai bune surse de zinc. De aceea, încearcă să mănânci una sau două porții de câte 300 de grame pe săptămână. O altă sursă de zinc sunt nucile, în special cele caju sau alunele.

(sursa:www.sanatate.rol.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Întărește-ți sistemul imunitar
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Mese pline de energie
Joi, 22 August 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile prunelor
Marţi, 20 August 2013
Stire din Sănătate : Detoxifierea cu lămâi
Pagina a fost generata in 5.3461 secunde