Secretul turistului ce-și scaldă picioarele la 60 de grade Celsius

498
Secretul turistului ce-și scaldă picioarele la 60 de grade Celsius - b4f124c68303045ca2ebd77c607ee2f6.jpg

Articole de la același autor

Că e vară sau iarnă, stațiunea turcească Termal, aflată la 12 kilometri de Yalova, este luată cu asalt de turiști din toate colțurile lumii. Fostă destinație de vacanță a miniștrilor și altor personalități ale statului turc de după 1940, Termal este astăzi recunoscută drept o stațiune exclusivistă, frecventată în proporție de 90% de turiști arabi.
Miile de vizitatori vin anual aici pentru a se trata la izvoarele cu apă termală care au și făcut celebră destinația. Se spune că apele termale din stațiune sunt benefice pentru toate bolile, iar dacă ai puterea de a rezista să îți afunzi picioarele în apa de aproximativ 60 de grade Celsius se spune că nu te vei mai îmbolnăvi niciodată.
Un alt punct de interes în zonă îl constituie grădina botanică în aer liber, unde se găsesc specii unicat de arbori și plante, iar o plimbare pe aleile liniștite de aici este o binecuvântare.
Stațiunea este deschisă tot timpul anului și în ciuda aglomerației, pe alei domnește liniștea, iar peisajul este animat numai de susurul izvoarelor termale.
Plimbările în aer liber pot fi "asortate" cu o descindere la casa de vacanță a lui Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne, deschisă vizitatorilor tot timpul anului și căreia îi trec pragul, anual, sute de mii de turiști. Tot la Termal se găsește și o baie turcească, destinată femeilor, construită în cinstea mamei sultanului Abdul Mecid.
Pentru turiștii care își doresc o vacanță mai… agitată, tot în zonă există o altă stațiune, la fel de renumită, Cinarcik. Și-a dobândit, în timp, statutul de cea mai scumpă destinație din zonă.
Cluburi selecte în aer liber, mașini de expoziție în parcările din localitatea situată între munte și mare și foarte multe hoteluri, pensiuni și reședințe de vară dintre cele mai luxoase sunt atent aliniate, după o arhitectură care îmbină modernul cu tradiția locurilor și care îndeamnă la visare.
Localitatea este și ea renumită în zonă pentru potențial turistic fabulos. Cei 5.000 de locuitori din Cinarcik se pierd cu ușurință printre nu mai puțin de 150.000 de turiști, câți trec anual prin stațiune.
Destinația îmbină în mod plăcut turismul de lux cu cel istoric, localitatea fiind recunoscută și prin vestigiile istorice pe care le adăpostește, ruine ale unor locuințe din perioada bizantină și epoca otomană.
Acesta este, de altfel, și unul dintre secretele turismului în Turcia. Destinațiile de vacanță din țara care se întinde pe cele două continente sunt întotdeauna puse în valoare și prin istoria locurilor, turcii știind să pună în valoare foarte bine bogățiile materiale și spirituale ale poporului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Top 5 destinații de călătorie ciudate
Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Chevrolet renunță la Aveo
Pagina a fost generata in 2.7902 secunde