€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Se încinge nisipul pe plaja "Laguna"! Pregătiri pentru Cupa Callatis

Ştire online publicată Sâmbătă, 18 August 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Aproximativ 400 de copii și juniori își vor demonstra forța și măiestria pe nisipul din Mangalia, în cadrul celui mai așteptat eveniment sportiv al verii din sudul litoralului: Cupa Callatis la lupte. Totul sub privirile miilor de turiști aflați
în vacanță la malul Mării Negre. 


Începând de luni, 27 august, timp de trei zile, în organizarea Clubului Sportiv Mangalia, Primăriei și ASM Callatis Mangalia, pe plaja „Laguna” vor avea loc întrecerile ediției 2018 a concursului internațional Cupa Callatis la lupte pentru copii și cadeți. 


Au fost trimise invitații pe adresele mai multor cluburi din toată România, dar și din țările învecinate, la start estimându-se că se vor alinia aproximativ 400 de tineri luptători. 


Antrenorul Marian Oancea este de părere că, prin astfel de întreceri, tinerii sportivi sunt ajutați să acumuleze experiență competițională. 


„Una dintre principalele dorințe este aceea de a populariza cât mai mult luptele în rândul tinerei generații, de a întări relațiile de prietenie între sportivii noștri și cei din alte județe și alte țări, promovând totodată un mod sănătos de viață în rândul copiilor. Sperăm ca sportivii noștri să cucerească un număr cât mai mare de medalii”, a declarat Marian Oancea. 


Cântarul oficial este programat luni, 27 august, de la ora 18.00. 


Campionii și ocupanții locurilor doi și trei la toate categoriile de greutate vor fi premiați cu diplome, medalii și cadouri. De asemenea, vor fi acordate premii speciale: „Cel mai tehnic luptător”, „Speranța Olimpică” și „Dorința de a învinge”. 


O competiție de suflet 


„Cupa Callatis are un istoric aparte, este o competiție de suflet pentru noi și ne dorim să ducem mai departe această frumoasă tradiție. Deși estivală, competiția este foarte importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, sportivii au șansa ca, pe timpul verii, când multe campionate sunt în pauză, să se mențină în formă și chiar să se lupte pentru medalii. În al doilea rând, este o bună oportunitate de a promova turismul și litoralul românesc. Cupa Callatis face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente menite a prelungi sezonul estival; totodată, oferim turiștilor posibilitatea petrecerii timpului liber, la plajă, într-un mod cât mai plăcut. Îi invităm pe această cale pe locuitorii Mangaliei, precum și pe turiștii aflați în această perioadă în stațiunile de pe litoral să participe la ceea ce dorim să fie un spectacol sportiv de calitate”, a declarat președintele de onoare al CS Mangalia, prof. Ionel Luca. 


Dincolo de ideea de competiție de vară, care îi menține în activitate pe sportivi, prin Cupa Callatis se mai atinge o țintă majoră. 
„Trebuie să îi atragem pe oameni către sport, către mișcare, să facem ceva pentru comunitatea locală. Apoi, pentru mulți copii din țară, este o excelentă oportunitate de a veni, în premieră, la mare”, a mai spus profesorul Ionel Luca. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3739 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1104 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9861 secunde