Schimbul intercultural, în dezbaterile Conferinței europene "Educația culturală a tineretului în muzee"

3095
Federația Română a Aso-ciațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO și Comisia României pentru UNESCO, în colaborare cu Guvernul României - Departamentul pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii, a organizat, în perioada 1-4 iulie 2010 la București, cea de-a doua ediție a Conferinței europene "Educația culturală a tineretului în muzee". Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul face parte din proiectul "YOUth and MUSEums II", din cadrul Programului UNESCO, intitulat "Apropierea între culturi".
Scopul acestei conferințe a fost realizarea unui schimb de experiență în ceea ce privește strategia și metodele educațio-nale între instituțiile participante la proiect, în vederea elaborării unor programe comune în muzee și instituții culturale europene.
De asemenea, proiectul și-a propus să contribuie la consolidarea unei rețele internaționale de experți în educația culturală, bazată pe mobilitate și dialog intercultural. Acesta încurajează protejarea patrimoniului cultural național și regional, inclusiv cel aparținând minorită-ților continentului.
Noile concepte muzeale permit accesul publicului spre zonele care țin de patrimoniul imaterial, ale identității regionale, culturale sau spirituale.
Tema principală a conferinței a fost "Comunicare & Noile Media în educația muzeală".
La eveniment, au fost aș-teptați să participe peste 30 de specialiști în educație culturală și muzeală din România, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Moldova, Bulgaria, Federația Rusă, Egipt, Olanda, Mexic, Ucraina, Japonia. Totodată, au fost prezenți la dezbateri reprezentanți ai centrelor și institutelor culturale din România și ai minorităților naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Educă-l să te asculte
Miercuri, 26 Mai 2010
Stire din Social : Au primit o șansă la viitor
Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Certat cu… romantismul!
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Tânără plictisită… de viață
Pagina a fost generata in 1.2456 secunde