Scapă de gelozie în patru pași!

115
Scapă de gelozie în patru pași! - fondscapadegelozie-1382965609.jpg
Gelozia există și va exista întotdeauna, face parte din viețile noastre. Este un sentiment natural cu care ne naștem, însă pe parcursul vieții se poate amplifica, în funcție de propriile noastre temeri. Învață cum poți să o controlezi și cum să ieși din acest cerc al insecurității.

Învață să ai încredere în tine

Nu există leac pentru gelozie, singurul remediu este să înveți să o controlezi și să ai mai multă încredere. Din fericire, stima de sine se poate învăța sau îmbunătăți. Investește cât mai mult în propria ta persoană, învață mereu lucruri noi, citește, călătorește, fă sport. Reușitele personale îți alimentează încrederea și te motivează pentru a stabili noi obiective. Încrederea în tine va crește odată cu sentimentul de competență și de mândrie personală. Astfel, te vei simți mult mai bine în pielea ta și te va ajuta să depășești orice obstacol. E foarte important și necesar să știi că indiferent de situație te poți baza pe tine, că tu ești propriul tău stâlp de rezistență, și nu altcineva.

Focusează-te pe propriile reușite

Oamenii nu sunt perfecți, cu toții avem defecte, lipsuri, sau complexe, important este să scoți în relief părțile bune și să te concentrezi asupra lor. Axează-te pe calitățile, abilitățile, pe propriile valori și pe necesitatea acestora. Fă o listă cu ele și vei fi surprinsă cât de multe vor fi.

Nu te compara cu alții

Gelozia este un sentiment conectat la alții. Avem impresia uneori că ceilalți sunt mai buni ca noi și că merită mai multe. Cu cât ajungi să te compari cu alte persoane, cu atât vei fi și mai dependentă de ei. Fiecare persoană este unică și are propriile sale experiențe. Dacă vei ajunge să te iubești așa cum ești, vei ajunge să înțelegi că oamenii sunt diferiți și nu vei mai fi interesată de viața altora, poate doar ca modele de inspirație.

Gândește pozitiv

Oamenii sunt influențați de ceea ce gândesc. Gelozia este un comportament care se hrănește cu frică, nesiguranță și frustrare. Dacă stăm mereu și ne gândim la lucruri neplăcute care ar putea să ni se întâmple, e posibil să le atragem asupra noastră și chiar să aibă loc. Trebuie să elimini sentimentele negative care îți trec prin minte și să le înlocuiești cu cele pozitive (dragoste, bucurie, plă-cere). Astfel, subconștientul va fi alimentat și programat să ne conducă spre acțiuni pozitive.

(sursa:www.feminis.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Zone erogene care trezesc pasiunea
Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Totul despre SEXTING,  sexul prin sms
Pagina a fost generata in 2.9621 secunde