Salut de student: "Ne vedem la Costinești!"

128
Salut de student:

Articole de la același autor

"Ne vedem la Costinești" a devenit un salut consacrat între tineri. Din momentul în care au scăpat de examene, iar vara dă primele semne, elevii și studenții se îndreaptă spre Costinești. Pentru că acesta este locul lor, o stațiune de "tinerețe fără bătrânețe", unde distracția este la ea acasă.

Costineștiul este situat pe malul Mării Negre, la circa 30 de kilometri sud de Constanța, într-un loc retras și liniștit. Devine stațiune în anul 1949, când au fost înființate primele tabere, de 300 de locuri, pentru copii. Mai târziu, în 1959, a fost inaugurată tabăra internațională a studenților, iar stațiunea devine "Capitala vacanțelor estivale ale tineretului".

În prezent, capacitatea de cazare a stațiunii este de peste 70.000 de locuri, repartizate în hoteluri, vile, bungalow-uri și camping. În jurul acestor unități, sunt amenajate spații verzi care dau un farmec aparte stațiunii.

Plaja este orientată spre est și este ideală pentru admirarea răsăritului de soare. Aici, veți găsi nisipul fin și fierbinte, pe timp de vară soarele încălzind stațiunea 10-12 ore pe zi. Întâlnirea plajei cu marea se face gradual și lin, astfel încât este ideală pentru tineretul de toate vârstele.

Pentru perioadele când marea este foarte agitată, aici veți găsi ca alternativă lacul. Seara, o plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-un deliciu romantic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7 secunde