Salata miraculoasă din meniul de iarnă
Articole recomandate
Sezonul rece aduce după sine o mulțime de schimbări care se reflectă și în deciziile noastre alimentare. Acum simțim nevoia unei cantități mai generoase de alimente, adesea cu un conținut mai mare de grăsimi, însă organismul ne poate cere mai multe produse bogate în vitamina D, de exemplu. Totodată, postul Crăciunului ne îndeamnă la alegeri specifice. Acestea fiind spuse, Click sănătate recomandă o delicioasă și nutritivă salată de iarnă.
O poți prepara foarte ușor din următoarele ingrediente: o portocală roșie, 1 kg de morcovi feliați, 3 cepe mici, tăiate în bucăți, 4 linguri de ulei de măsline extravirgin, o varză roșie medie, tocată, o lingură de miere, 50 g de alune de pădure mărunțite și prăjite, sare de mare, piper proaspăt râșnit. Preparare: Preîncălzește cuptorul la 200 C. Într-un vas mediu, adaugă morcovii, ceapa, zeama și pulpa de la portocală (păstrează sucul de la o jumătate de portocală într-un bol separat) și 3 linguri de ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper. Dă la cuptor până când morcovii se înmoaie (circa 20 minute). Amestecă sucul de portocale rămas cu o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Într-un bol sau o farfurie adâncă, așază un pat de varză tocată, după care adaugă amestecul de morcovi și ceapă și presară alunele de pădure. La final, adaugă dressingul și puțină sare de mare pe deasupra. Servește salata caldă imediat.
O poți prepara foarte ușor din următoarele ingrediente: o portocală roșie, 1 kg de morcovi feliați, 3 cepe mici, tăiate în bucăți, 4 linguri de ulei de măsline extravirgin, o varză roșie medie, tocată, o lingură de miere, 50 g de alune de pădure mărunțite și prăjite, sare de mare, piper proaspăt râșnit. Preparare: Preîncălzește cuptorul la 200 C. Într-un vas mediu, adaugă morcovii, ceapa, zeama și pulpa de la portocală (păstrează sucul de la o jumătate de portocală într-un bol separat) și 3 linguri de ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper. Dă la cuptor până când morcovii se înmoaie (circa 20 minute). Amestecă sucul de portocale rămas cu o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Într-un bol sau o farfurie adâncă, așază un pat de varză tocată, după care adaugă amestecul de morcovi și ceapă și presară alunele de pădure. La final, adaugă dressingul și puțină sare de mare pe deasupra. Servește salata caldă imediat.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Marţi, 18 Noiembrie 2014
Duminică, 30 Noiembrie 2014
Duminică, 30 Noiembrie 2014
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Luni, 24 Noiembrie 2014
Duminică, 23 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014