Salată de boeuf aromată
Articole recomandate
Ingrediente: 800 grame rasol de vită, o ceapă, 2 cartofi, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, un sfert de rădăcină de țelină, un borcan mare de mazăre (820 grame), 4-6 castraveți murați și/sau gogoșari în oțet, 400 ml maioneză, o lingură muștar, o lingură frunze de mărar tocat (care va conferi o aromă specială, inedită, care va stârni curiozitatea invitaților), sare, piper. Preparare: Puneți la fiert, într-o oală cu apă, bucata de carne și ceapa curățată, întreagă; luați spuma și fierbeți la foc domol carnea. Curățați cartofii, morcovii și țelina. Când carnea este aproape fiartă, adăugați legumele întregi (cură-țate și spălate) în oală. După ce carnea și legumele au fiert, scoateți-le și lăsați-le la răcit. Aruncați ceapa fiartă. Tăiați cubulețe carnea, morcovii, țelina, pătrunjelul, castraveții murați. Amestecați toate legumele tăiate într-un vas adânc cu mazărea scursă de apa din conservă. Sărați și piperați după gust. Adăugați 300 ml de maioneză și lingura de muștar. Dacă vă place mărarul, adăugați și mărarul tocat. Nu turnați maioneza decât după ce legumele s-au răcit, deoarece se va topi. Aranjați salata pe un platou, finisați-o cu restul de maioneză întinsă cu ajutorul unei spatule și decorați-o cu fâșii de morcov tăiat julienne, fâșii de gogoșar și/sau castravete și frunzulițe de pătrunjel. Salata de boeuf se păstrează și se consumă rece. Poate să difere de la gospodărie la gospodărie, căci există variante cu mai mulți cartofi, cu rădăcină de păstârnac, cu mai mulți castraveți murați sau gogoșari, cu adaos mai mare de muștar, cu albuș fiert de ou, cu alte tipuri de carne slabă (pui, găină, curcan) etc.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 17 Decembrie 2013
Marţi, 17 Decembrie 2013
Marţi, 17 Decembrie 2013
Marţi, 10 Decembrie 2013
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Marţi, 03 Decembrie 2013
Joi, 28 Noiembrie 2013