Să prețuim limba română! Invitație la Centrul "Jean Constantin"

332
Să prețuim limba română! Invitație la Centrul

Articole de la același autor

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" invită iubitorii de artă și cultură, vineri, 31 august, începând cu ora 18.00, la Ziua Limbii Române, un eveniment organizat de Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada".

"Prin graiul pe care îl vorbește un popor, acesta ajunge să își dezvăluie întreaga sa făptură lăuntrică și acel spirit patriotic moștenit din moși strămoși, dezvoltându-și totodată sentimentul de mândrie și admirație atât pentru generațiile actuale, cât și pentru generațiile viitoare. Calitatea de neprețuit a graiului matern se explică prin harul ei de a oglindi întreaga istorie a neamului, cu toate victoriile și înfrângerile trăite, cu toate bucuriile și tristețile simțite, visele și speranțele spulberate de împrejurările nesigure prin care i-a fost sortit să treacă. În graiul matern al limbii române se ascunde trecutul, zestrea noastră strămoșească, a originilor cu care suntem înfrățiți încă de la naștere. De aceea, putem cataloga fără urmă de modestie limba maternă drept o comoară. Așadar, avem obligația de a o păstra, respecta și cultiva cu sfințenie și dăruire, cu dragoste și respect. Strămoșii noștri au șlefuit-o cum au știut ei mai bine, i-au dat culoare și aripi. Pentru respectul tuturor strămoșilor, dar în primul rând pentru respectul de sine, s-o iubim, prețuim și s-o vorbim corect", au declarat organizatorii.

Printre manifestările pregătite în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Asociația "Casa Mării Negre", spectatorii vor putea aplauda o serie de recitaluri de poezie și cântece, susținute de elevii de la Palatul Copiilor din Constanța și lecții de istorie interactive. Printre invitați se vor afla Dorin Popescu, eseist, cadru universitar, diplomat, Dan Cojocaru (actor la Teatrul de Stat Constanța și șef serviciu Coordonare Centrul Multifuncțional și Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" și Exploatare a Filmelor), care va susține o lectură interactivă. Amintim două teme importante ce vor fi abordate în cadrul evenimentului: "O călătorie în Dobrogea" - Teodor T. Burada, Memoriile Reginei Maria a României, "Povestea vieții mele".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3676 secunde