Rețete pentru pici
Rulada cu gem
6312
Dacă te gândești ce desert delicios să îi mai prepari micuțului tău, îți recomandăm rulada cu gem, o prăjitură ușoară, cu blat pufos. Ingredientele de care ai nevoie sunt cinci linguri de făină, cinci ouă, cinci linguri de ulei, un pliculeț de praf de copt, un pliculeț de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie și puțină sare.
Pentru început, se separă gălbenușurile de albușuri și se pun, fiecare, într-un alt vas. Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare, praful de copt și zahărul vanilat, iar albușul se bate spumă cu zahărul. Cele două compoziții se amestecă, se adaugă o linguriță de ulei și se mixează ușor până se încorporează, apoi se pune și făina.
Cuptorul se încălzește în prealabil, iar tava se unge bine cu ulei, peste care se presară puțină făină, înainte de a turna compoziția. Prăjitura se va coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Rulada cu gem se taie în felii și poate fi servită cu frișcă sau cu glazură de ciocolată deasupra.
Pentru început, se separă gălbenușurile de albușuri și se pun, fiecare, într-un alt vas. Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare, praful de copt și zahărul vanilat, iar albușul se bate spumă cu zahărul. Cele două compoziții se amestecă, se adaugă o linguriță de ulei și se mixează ușor până se încorporează, apoi se pune și făina.
Cuptorul se încălzește în prealabil, iar tava se unge bine cu ulei, peste care se presară puțină făină, înainte de a turna compoziția. Prăjitura se va coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Rulada cu gem se taie în felii și poate fi servită cu frișcă sau cu glazură de ciocolată deasupra.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Sâmbătă, 31 Martie 2012
Sâmbătă, 31 Martie 2012