Românii cheltuie de aproape patru ori mai puțin decât vesticii pentru servicii de telefonie-Internet-tv

321
Românii cheltuie de aproape patru ori mai puțin decât vesticii pentru servicii de telefonie-Internet-tv - a6cdf7d7accdc2a5afc50c9ce763cbf2.jpg
Românii cheltuie în medie 70-80 de lei pe lună pentru serviciile de telefonie-internet-televiziune, de aproape patru ori mai puțin decât sumele alocate în statele din Europa de Vest, unde acestea se încadrează între 60 și 80 de euro, potrivit unui studiu al companiei Digital Cable System (DCS).
"Românii cheltuie în medie 70-80 lei pe lună pentru servicii de telefonie-Internet-televiziune, adică aproximativ 8% din bugetul mediu al unei familii. Această sumă este mult mai mică decât cea cheltuită în statele din vestul Europei, unde aceasta se încadrează într-un interval cuprins între 60 și 80 de euro", se arată într-un studiu.
Chiar dacă rata de penetrare a telefoniei mobile a depășit procentul de 100%, piața serviciilor de telefonie-Internet-televiziune reprezintă în continuare un poten-țial de dezvoltare, consideră Dinu Malacopol, CEO al DCS.
"România rămâne în continuare o piață guvernată de preț, pentru toate categoriile de servicii și produse de telecomunicații. Cu toate acestea, în ultimul an, putem observa o creștere a așteptărilor clienților privind calitatea serviciilor și caracteristicilor acestora. Deși cu un grad de penetrare de peste 100%, în cazul unor anumite tipuri de servicii (cum este spre exemplu telefonia mobilă), piața din România mai are încă un potențial de creștere crescut pe servicii de telefonie-Internet-televiziune", a spus Malacopol.
Conform datelor obținute de DCS, la ora actuală cel puțin 60% dintre gospodăriile din România au televiziune prin cablu sau satelit, 25% folosesc servicii de internet, iar procentul celor care dispun de un post de telefonie fixă este tot de aproximativ 25%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6489 secunde