Ritualul corect pentru expunerea la soare

175
Ritualul corect pentru expunerea la soare - expunerealasoare-1497355533.jpg

Articole recomandate

Soarele poate fi o adevărată bucurie, dacă ne expunem în mod corect. Nu trebuie să fugim din calea lui, ci să ne protejăm. Însă alegerea și utilizarea produselor cu protecție solară trebuie făcută ținând cont de anumite aspecte, scrie one.ro

Este foarte important să alegi produse solare cu filtre fizice, cum sunt dioxidul de titan și oxidul de zinc. Acestea vor reflecta razele ultraviolete, acționând asemenea unei oglinzi. Spre deosebire de filtrele chimice, sunt mai sigure pentru piele pentru că o feresc de apariția petelor sau de iritații. La fel de important este să alegi SPF-ul în funcție de timpul de expunere. În condiții de laborator 1SPF = 10 min, deci o cremă cu factor 30 te va proteja 300 de minute, însă pentru siguranță scade din această valoare 30%. Cifra rezultată te va proteja întocmai, numai pentru expunere între orele recomandate de medicii dermatologi și aplicată în cantitatea menționată pe produs. Nu te expune direct la soare, deoarece posibilitatea de arsură crește cu 40%.

Folosește umbrelă! Reaplică produsul de protecție solară, după ce ai îndepărtat orice urme rămase de la aplicarea precedentă. Folosește un produs after sun.

Chiar dacă nu ți se pare necesar să folosești un produs dedicat, este mai bine să o faci. Produsele de acest gen conțin foarte mulți antioxidanți, care contracarează acțiunea razelor ultraviolete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6099 secunde