Rețete pentru pici

Risotto cu roșii, busuioc și ricotta

586
Ingrediente: patru căni supă pui, două linguri ulei măsline extravirgin, o ceapă, doi căței usturoi, două căni de orez pentru risotto, o cană vin alb sec, două roșii, o mână de frunze busuioc, 80 g ricotta, parmezan ras, sare.
Mod de preparare: Supa împreună cu două căni de apă se pune la fiert. Într-o cratiță se încălzește uleiul de măsline. Se călesc ceapa și usturoiul tocate, apoi se adaugă orezul și se călește până devine translucid. Se toarnă vinul și se lasă să se evapore. Se toarnă câte un polonic de supă fierbinte, așteptând să fie absorbită complet înainte de adăugarea următorului polonic. Dacă orezul absoarbe toată supa și totuși nu este fiert complet, se mai poate pune apă fiartă. Când este aproape făcut, se adaugă roșiile decojite și tocate și busuiocul mărunțit. Se sărează, se stinge focul și se amestecă în orez ricotta. Se pune în boluri individuale și se presară cu parmezan răzuit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă culinară spaniolă
Pagina a fost generata in 0.1124 secunde