€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Rețete pentru pici: prăjitură cremoasă

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Martie 2013. Autor: Cuget Liber Online.
Ingrediente:

- 6 ouă

- 200 gr zahăr tos

- circa 250 gr făină

- o lingură cu vârf de dulceață de coji de portocale

- 200 gr nuci măcinate

- 1 vârf de cuțit de sare fină

- coajă de lămâie

- 1 praf de copt

- 30 gr cacao

- 200 gr smântână lichidă

Pentru cremă:

- 200 gr unt

- 200 gr ciocolată de menaj

- 50 gr nucă măcinată

- 50 gr zahăr

- 20 ml esență rom

-100 g unt

Mod de preparare: Untul moale sau topit, dar care să fie rece, se freacă cu zahărul, gălbenușurile, sarea, coaja rasă de lămâie, gemul de portocale și smântâna lichidă, apoi cu făina care a fost amestecată cu nucile măcinate, cacaoa cernută prin sită și praful de copt. Compoziția se deșartă într-o tavă unsă cu unt de 23/33 cm și se nivelează cu o lopățică de plastic. Se introduce în cuptorul încălzit și după 20 de minute se verifică cu scobitoarea. Se lasă până la 30 de minute, până se întărește.

Într-un vas se pune untul la topit împreună cu ciocolata și zahărul, apoi se adaugă esența de rom, după ce s-a topit, și se toarnă deasupra după ce prăjitura s-a răcit, se nivelează uniform și deasupra se presară nuca măcinată,se lasă câteva ore la rece până se întărește crema. (sursa culinar.ro).

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7516 secunde