Rețete pentru pici: prăjitură cremoasă
Ingrediente:
- 6 ouă
- 200 gr zahăr tos
- circa 250 gr făină
- o lingură cu vârf de dulceață de coji de portocale
- 200 gr nuci măcinate
- 1 vârf de cuțit de sare fină
- coajă de lămâie
- 1 praf de copt
- 30 gr cacao
- 200 gr smântână lichidă
Pentru cremă:
- 200 gr unt
- 200 gr ciocolată de menaj
- 50 gr nucă măcinată
- 50 gr zahăr
- 20 ml esență rom
-100 g unt
Mod de preparare: Untul moale sau topit, dar care să fie rece, se freacă cu zahărul, gălbenușurile, sarea, coaja rasă de lămâie, gemul de portocale și smântâna lichidă, apoi cu făina care a fost amestecată cu nucile măcinate, cacaoa cernută prin sită și praful de copt. Compoziția se deșartă într-o tavă unsă cu unt de 23/33 cm și se nivelează cu o lopățică de plastic. Se introduce în cuptorul încălzit și după 20 de minute se verifică cu scobitoarea. Se lasă până la 30 de minute, până se întărește.
Într-un vas se pune untul la topit împreună cu ciocolata și zahărul, apoi se adaugă esența de rom, după ce s-a topit, și se toarnă deasupra după ce prăjitura s-a răcit, se nivelează uniform și deasupra se presară nuca măcinată,se lasă câteva ore la rece până se întărește crema. (sursa culinar.ro).
- 6 ouă
- 200 gr zahăr tos
- circa 250 gr făină
- o lingură cu vârf de dulceață de coji de portocale
- 200 gr nuci măcinate
- 1 vârf de cuțit de sare fină
- coajă de lămâie
- 1 praf de copt
- 30 gr cacao
- 200 gr smântână lichidă
Pentru cremă:
- 200 gr unt
- 200 gr ciocolată de menaj
- 50 gr nucă măcinată
- 50 gr zahăr
- 20 ml esență rom
-100 g unt
Mod de preparare: Untul moale sau topit, dar care să fie rece, se freacă cu zahărul, gălbenușurile, sarea, coaja rasă de lămâie, gemul de portocale și smântâna lichidă, apoi cu făina care a fost amestecată cu nucile măcinate, cacaoa cernută prin sită și praful de copt. Compoziția se deșartă într-o tavă unsă cu unt de 23/33 cm și se nivelează cu o lopățică de plastic. Se introduce în cuptorul încălzit și după 20 de minute se verifică cu scobitoarea. Se lasă până la 30 de minute, până se întărește.
Într-un vas se pune untul la topit împreună cu ciocolata și zahărul, apoi se adaugă esența de rom, după ce s-a topit, și se toarnă deasupra după ce prăjitura s-a răcit, se nivelează uniform și deasupra se presară nuca măcinată,se lasă câteva ore la rece până se întărește crema. (sursa culinar.ro).
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 11 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Vineri, 15 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Sâmbătă, 16 Martie 2013