Renunță la televizor pentru a-ți îmbunătăți relația

216
Renunță la televizor pentru a-ți îmbunătăți relația - televizor-1360960246.jpg
Relația de cuplu, viața sexuală, somnul și sănătatea - le putem îmbunătăți pe toate dacă renunțăm la televizorul din dormitor. Putem deveni mai energici, mai fericiți și plini de viață doar făcând această mică schimbare în viața noastră.

Televizorul poate crea dependență, dar să scapi de ea nu este foarte dificil. Un prim pas în acest sens este să renunți la televizorul din dormitor și să te mulțumești doar cu cel din camera de zi. Această mică schimbare poate avea un impact mare asupra vieții noastre. Iată ce beneficii aduce:


Previne insomniile

Există persoane care nu pot adormi decât cu televizorul pornit. Deși pare un obicei pasiv, privitul la televizor stimulează creierul la fel de mult ca activitățile solicitante, care necesită concentrare și favorizează insomniile. Televizorul ne afectează calitatea somnului și prin câmpurile electromagnetice pe care le generează, potrivit unor studii.


Încurajează comunicarea în cuplu

Lipsa televizorului din dormitor încurajează cuplurile să discute mai mult, iar conversațiile sunt cea mai bună metodă de a descoperi și rezolva problemele din cuplu. Bunul mers al relației depinde într-o foarte mare măsură de modul în care partenerii comunică între ei, pentru că doar în acest fel se pot cunoaște și accepta.


Îmbunătățește viața sexuală

Cuplurile care au televizor în dormitor fac sex, în medie, de patru ori pe lună, potrivit unui studiu publicat recent. Cele care nu sunt dependente de privitul la televizor și au reușit să renunțe la el fac sex de cel puțin două ori pe săptămână. Aceeași cercetare arată că filmele violente și emisiunile reality afectează cel mai mult libidoul.


Stimulează dezvoltarea personală

Ultimele ore din zi ar trebui să fie un prilej de a medita asupra lucrurilor întâmplate peste zi, de a le evalua și de a ne autoevalua pentru a reuși să învățăm din propriile greșeli și pentru a ne dezvolta ca indivizi. Din păcate, foarte multe persoane aleg să petreacă aceste ultime ore din zi privind la televizor sau făcând lucruri lipsite de importanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Diverse : De ce te doare capul după sex
Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Diverse : Te-ai despărțit de iubit? Mergi mai departe
Pagina a fost generata in 1.6037 secunde