Remedii naturiste pentru problemele copiilor

8122
Remedii naturiste pentru problemele copiilor - remediinaturiste-1400863527.jpg

Articole recomandate

Ca și în cazul adulților, remediile naturiste continuă să rămână o alternativă mult mai sănătoasă a medicamentelor. De aceea, în cazul afecțiunilor mai ușoare, specialiștii Copilul.ro recomandă folosirea unor leacuri băbești. Iată câteva dintre acesteaa, recomandate, evident, când micuțul are probleme mai simple de sănătate: 
Pentru creșterea apetitului. O lingură de floare de lumânărică se fierbe într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se pune la păstrat și se dă copilului să bea câte o lingură, de mai multe ori pe zi. 
Pentru calmarea durerilor de burtă. O infuzie din jumătate de linguriță semințe de chimen (peste semințe se toarnă o jumătate de cană de apă fierbinte). Se acoperă 10 minute și apoi se strecoară. Se dă copilului, zilnic, câte o linguriță sau două. Se opăresc câteva semințe de anason. Amestecul se lasă apoi la răcit. Se bea de mai multe ori pe zi, îndulcit cu miere. 
Pentru scăderea febrei. Se înfășoară corpul copilului febril în frunze reci de brustur, varză proaspătă sau hrean. Când s-au încălzit, frunzele se schimbă. Se înfășoară corpul în fașe și prosoape înmuiate în lapte dulce, rece, sau oțet de mere. Se schimbă când se încălzesc. 
Pentru calmarea durerilor de cap. Se leagă capul cu o banderolă pe care se află frunze de brustur sau frunze de hrean. 
Pentru calmarea durerilor în caz de fracturi și luxații. Se folosesc bandaje, în mai multe straturi, din frunze de varză și hrean. 
Important! De departe, marele avantaj al tratamentelor naturiste este că nu au efecte adverse, așa cum au medicamentele și, adesea, pot rezolva problema rapid și simplu.
Recomandare! Nu uita să iei urgent legătura cu medicul pediatru dacă simptomele persistă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cimbrul tratează tusea
Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Migdalele sunt bogate în fibre
Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Sănătate : Tratează acneea cu remedii naturiste
Pagina a fost generata in 1.8299 secunde