RCS-RDS scoate Antena 1 și Antena 3 din grila de programe

804
RCS&RDS a anunțat că nu mai difuzează Antena 1, Antena 3 și Euforia pe platforma de satelit Digi, întrucât compania de telecomunicații nu mai poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, sumă care ar fi fost solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a celor două televiziuni. Anunțul a fost făcut de RCS&RDS printr-un comunicat difuzat joi seară și în noaptea de joi spre vineri, pe Digi 24, televiziunea de știri a companiei de telecomunicații.
Potrivit respectivului anunț, "RCS&RDS nu mai difuzează pe satelit posturile Antena 1 și Antena 3. RCS&RDS nu poate accepta să plătească peste șapte milioane de euro pe an, sumă solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 și Antena 3".
RCS&RDS precizează că cele două posturi au fost declarate în mod repetat ca fiind libere la retransmisie, potrivit principiului "must-carry" din legislația audiovizualului, chiar de către reprezentanții Antena Group.
De asemenea, compania RCS&RDS spune că, împotriva voinței sale, a fost obligată să întrerupă difuzarea acestor canale, întrucât Antena Group i-a retras acordurile de difuzare.
"Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limite a somației, amenințând cu recurgerea la acțiuni legale, inclusiv plângeri penale. În aceste împrejurări, RCS&RDS consideră că responsabilitatea pentru privarea abonaților săi de posibilitatea vizionării acestor canale revine exclusiv Antena Group", mai spune RCS&RDS.
Abonații serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt și nu vor fi afectați de această situație, programele Antena Group fiind difuzate în continuare în toate pachetele de televiziune prin cablu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1728 secunde