Festivalul Internațional de Teatru Independent

Radu Gheorghe face pe "Ucenicul Vrăjitor", la Constanța

555
Radu Gheorghe face  pe
Sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multicultural Educativ "Jean Constantin", va avea loc gala Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC).

Seria evenimentelor desfășurate săptămâna aceasta se va încheia cu "Ucenicul Vrăjitor", un eveniment de divertisment teatral și muzical în stil clasic. Pe scenă își vor face apariția o orchestră simfonică și un actor care joacă rolul de dirijor, instrumentist și clown muzical în același timp. Cine este acesta? Radu Gheorghe.

Ca urmare, organizatorii spun că "Ucenicul Vrăjitor" este un spectacol ce merită să fie văzut, mai ales că acesta are toate ingredientele care fac din acest show un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricărei categorii de spectatori.

Spectacolul începe cu lucrarea muzicală "Ucenicul Vrăjitor" a lui Paul Dukas, interpretată de Orchestra Simfonică București, alături de dirijorul de ocazie Radu Gheorghe. Maestrul ucenicului este Tiberiu Oprea.

"Aidoma personajului din poezia lui Goethe (care l-a inspirat pe compozitor), actorul folosește nelegitim bagheta de dirijor ca pe o baghetă magică, animând notele și pornind în această aventură muzicală, fără să bănuiască ce-l așteaptă. Sunetele, la început ascultătoare, prind curaj și pe parcurs încep să aibă personalitate, antrenând întreaga orchestră, care devine de nestăpânit", au precizat reprezentanții FITIC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5041 secunde