Plante care aduc mult noroc în casă

7076
Plante care aduc mult noroc în casă - plantenoroc26fb-1393427059.jpg
Se spune că narcisele, liliacul, bujorii și trifoiul sunt plante aducătoare de noroc. Pe această listă, potrivit Casă și grădină, la fel de norocoase mai sunt iasomia, bambusul și lămâiul, dar și busuiocul, rozmarinul, sporul casei, gura leului, lavanda, salvia și trandafirii. Dar peste toate, s-a ajuns la concluzia că tronează busuiocul, bambusul și rozmarinul, când vine vorba despre norocul din casă. Din moși-strămoși, se spune că efectele sunt garantate, cu o singură condiție: să le îngrijească o singură persoană și să le iubească toți cei din casă. 


Bambusul este, de departe, una dintre cele mai apreciate plante aducătoare de noroc. Pe lângă această calitate, bambusul atrage o stare permanentă de sănătate pentru toți membrii familie.  Se îngrijește foarte ușor, nu are nevoie decât de apă, nici măcar de pământ. Este indicat să ții bambusul într-un vas potrivit, transparent, însă nu-l amplasa în lumina directă, pentru că îi plac locurile umbroase și umede. Amplasarea bambusului pe biroul de studiu sau pe o măsuță ar trebui să rezolve problema, pentru că vindecă depresia, crește inspirația și puterea de concentrare, aduce liniște interioară și stimulează talentele rămase latente.


Busuiocul este cea mai cunoscută și mai îndrăgită plantă de dragoste la români. Se mai spune că cine poartă un fir de busuioc în portofel va avea noroc la bani, iar dacă plantezi busuioc în jurul casei, forțele răului nu se vor apropia. E bine să oferi în dar de casă nouă un ghiveci cu busuioc. Se crede că planta îl va proteja pe om și va atrage norocul și belșugul spre casă. Busuiocul este considerat o plantă aducătoare de noroc, magică și sfântă, despre care se crede că s-ar fi ivit din lacrimile Maicii Domnului. Spornic și ușor de cultivat, un ghiveci cu busuioc verde o să-ți aducă cu siguranță bucurie în casă. 


Rozmarinul este o plantă erbacee, de origine mediteraneană, din familia mentei, cu frunze de forma acelor și flori albastre. Crește și în grădini, ca plantă decorativă, dar poate fi cultivată și în ghiveci, în casă. Se spune că aduce liniște și spor în casă. Există credința că un ghiveci cu rozmarin adus în casă o să gonească ghinionul și o să aducă pace și armonie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Diverse : Așa alungi mirosurile din casă
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce trebuie iluminată corect casa
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum întreții chitul de rosturi
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum arată casa visurilor tale?
Pagina a fost generata in 2.3116 secunde