Plaja de la Vadu - raze de soare în sălbăticie

893
Plaja de la Vadu - raze de soare în sălbăticie - plajavadu018-1373369243.jpg

Articole de la același autor

Plaja de la Vadu este o comoară nedescoperită, un loc departe de ochii lumii, unde merg doar cei care cunosc zona pentru a se relaxa în liniște. Cum se ajunge la plaja Vadu? Foarte simplu, sau mai degrabă complicat. 




Ideea este să ajungi la Năvodari. În continuare, ții drumul 22B spre Capu Midia, apoi urci către Corbu și, la ieșirea din acest sat, faci dreapta pe drumul care duce spre satul Vadu. Drumul este prost, dar asta e o regulă în România. Odată ajuns la satul Vadu, cel mai bine este să întrebi care este drumul spre plajă. Oamenii sunt amabili, îți vor răspunde. Nu te speria dacă vei merge minute în șir pe un drum de beton, care șerpuiește aiurea printr-un peisaj de stepă. Plaja începe de cealaltă parte a unui dig ridicat în mod natural și până la mare nu sunt mai mult de zece metri. Oamenii stau destul de departe unii de ceilalți, tocmai pentru că nu sunt mulți. 


Fără salvamari, fără terase 


Plaja de la Vadu nu are serviciu de salvamar, nu există niciun fel de terase, wc sau alte amenajări turistice. Pe oamenii care vin aici pare să nu-i deranjeze acest aspect. Ei spun că se pot bucura pe deplin de această zonă sălbatică și că este foarte plăcut să fii doar tu, pescărușii și marea. De asemenea, curățenia / murdăria plajei depinde de fiecare în parte. Nu ridică nimeni gunoaiele. Așadar, nu uita să iei cu tine pungi pentru gunoi. Apa este curată, chiar și în plin sezon. Nisipul este foarte bun, nu e atât de lipicios ca cel din stațiuni, iar spațiul este imens. Noaptea, pe țărmul mării poți observa un fenomen ieșit din comun. La prima vedere, ai impresia că visezi (sau că ai exagerat cu băutura), însă este vorba de niște gândăcei sau plancton, ceva bioluminescent. Creaturi minuscule, care îți stârnesc interesul și te fac să nu îți poți dezlipi ochii. Majoritatea persoanelor de pe plaja de la Vadu au explicații și povești similare. Fug de aglomerația, zgomotul, înghesuiala de pe celelalte plaje pentru a trăi o viață de început de lume. 


"Bâzâiți" de cărăbuși 


Dacă ai venit pregătit cu provizii de apă, mâncare și lemne de foc, poți să te descurci pe cont propriu. Așteaptă-te să nu ai semnal la mobil pe alocuri sau să te mai "bâzâie" vreun cărăbuș (imens) când se lasă seara. Dar peisajele sălbatice, apa mării limpede și curată, cerul nocturn năpădit de stele și senzația de libertate deplină compensează orice neajuns. În fond, de-aia ai venit aici. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4055 secunde