Pistrui, pete maronii, piele arsă de soare? Spune-le Adio!

398
Pistrui, pete maronii, piele arsă  de soare? Spune-le Adio! - pistruipete-1377523583.jpg

Articole recomandate

Pistruii sunt pete de culoare galben-brun. De regulă, au caracter ereditar, dar tind să apară și să se înmulțească primăvara și vara, din cauza expunerii prelungite la soare. Clicksănătate.ro propune câteva măști care să pună pe fugă pistruii apăruți în urma expunerii la soare.

Mască pe bază de zeamă de lămâie (3 linguri), drojdie de bere (20 g), tărâțe de grâu (20 g). Pasta se aplică pe față și se lasă 20 de minute.

Suc de ceapă, amestecat cu ulei de măsline în părți egale. Se tamponează de câteva ori pe zi, timp de o săptămână.

Infuzie de dedițel: se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă, infuzie cu care se masează zonele afectate de pistrui, de cel puțin trei ori pe zi.

Petele dispar cu lapte de păpă-die. Din cauza vârstei, pe față, pe mâini și pe picioare apar pete maronii, cunoscute și sub numele de pete senile sau pigmentare. Acestea apar, în cele mai multe cazuri, pe zonele care au fost mai mult expuse la soa-re. Predispuse petelor pigmentare sunt femeile, zonele cele mai afec-tate sunt obrajii, fruntea, buza superioară, nasul și bărbia.

Laptele de păpădie: se obține prin secționarea rădăcinii - lichidul extras decolorează petele și dă strălucire pielii.

Decoct din coajă de mesteacăn alb, care se prepară astfel: se fierb 20 g de coajă mărunțită la o cană cu apă, timp de 5 minute, apoi se tamponează petele.

Infuzie de violete: un pumn de violete proaspete se infuzează cu o cană cu lapte, după care se aplică pe piele. Se poate asocia cu panseluțe de câmp.

(Sursa: www.clicksănătate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Lifting facial, ieftin și natural
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru o pedichiură perfectă
Pagina a fost generata in 2.6895 secunde