În acest week-end

"Piața Țărănească" s-a mutat la Casa de Cultură din Constanța

928

Articole de la același autor

Inițiativa ediției estivale a târgului intitulat "Piața Țărănească" aparține unor experimentați în domeniu, Corina și Dragoș Berariu nefiind la primul eveniment care reprezintă un nou concept de "piață" cu vânzare, sub moto-ul: 100% natural, ecologic, tradițional.
Pasionații de produse bio găsesc, în aceste două zile de târg, între orele 9 – 19, pe platoul din fața Casei de Cultură din Constanța, produse tradiționale românești, alimente proaspete (carne, brânzeturi, legume, fructe, băuturi, compoturi, dulcețuri, sucuri naturale, miere, turtă dulce, kurtos kalacs), naturale, ecologice, pregătite în vatra satului după rețete specifice zonelor istorice și geografice pe care le reprezintă.
Deliciilor gastronomice li se vor alătura de-a lungul celorlalte ediții programate în fiecare week-end din luna iulie, meșterii populari cu demonstrații de ceramică de Corund și de Horezu, roata olarului, marochinărie din piele ornamentată cu motive populare, meșteri argintari cu demonstrații de bijuterie, cioplitori în lemn, costume tradiționale, flori naturale și bijuterii handmade.
Corina Berariu declara că, dacă în urma edițiilor estivale programate de-a lungul acestei luni, expozanții, participanții, dar și organizatorii se vor declara mulțumiți, târgurile de acest gen vor continua, dar lunar, pe durata întregului an.
Pe de altă parte, Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură, afirma că multă lume s-a arătat sceptică în ceea ce privește această inițiativă pe timp de… criză, dar optimismul său nu s-a dezmințit nici de această dată: "Păi, și-acum ce o să facem, ne omorâm?". (S.A.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Gheorghe Ungureanu!
Pagina a fost generata in 1.4802 secunde