Patrimoniul României este în pericol: 37 de incendii la monumente istorice și 110 furturi, în ultimul an!

169
Patrimoniul României este în pericol: 37 de incendii la monumente istorice și 110 furturi, în ultimul an! - moaraassanincendiurazvanlupica-1351528555.jpg

Ministerul Culturii a constatat, în ultimul an, 37 de incendii la monumente istorice, unele dintre acestea fiind suspecte, și 110 furturi de bunuri de patrimoniu mobil, au declarat oficialii ministerului, luni, într-o conferință, în care au fost prezentate intențiile legislative ale instituției, informează Mediafax.


Puiu Hașotti, ministrul Culturii și Patrimoniului Național și Sergiu Nistor, secretarul de stat în Ministerul Culturii, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă, inițiativele legislative în domeniul culturii pe care ministerul le pregătește în prezent.

Aceste inițiative legislative vizează în special patrimoniul cultural național și pornesc de la realitatea existentă în prezent în România, a explicat Puiu Hașotti.

Numai în ultimul an, Ministerul Culturii a constatat 37 de incendii la monumente istorice. Unele din acestea sunt "cu ceva bănuieli", după cum a spus Puiu Hașotti, citat de aceeași sursă.

Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3503 secunde