Parfum pentru cameră, făcut chiar de tine

1095
Parfum pentru cameră,  făcut chiar de tine - parfumcamera-1389359076.jpg

Articole recomandate

E cel mai ieftin parfum, combină exact aromele care îți plac ție și, în plus, e 100% natural. Vorbim despre parfumul făcut în casă, după rețetele vechi, din flori și plante frumos mirositoare. Oana Turcu, doctor în studiul plantelor, ne-a învățat, prin intermediul clickpentrufemei.ro, cum se face un asemenea parfum.

Alegeți plantele. Lavandă, muguri de pin, mentă, busuioc, trandafir, rozmarin, acestea sunt doar câteva dintre plantele pe care le poți alege pentru prepararea parfumului.

Calitatea plantelor e la fel de importantă ca și puritatea uleiurilor esențiale obținute, spune Oana Turcu, care vă dă sfaturi și consultații gratuite pe site-ul ei. "Plantele nu trebuie să fie maronii, ci să aibă aromă și culoare".

Macerarea. Plantele se usucă și se toacă mărunt. Apoi se pun într-un vas de sticlă și se toarnă ulei până ce se acoperă planta. Puteți alege ulei de măsline sau uleiuri ușoare.

Amestecul acesta se păstrează la 21-26 grade Celsius. Amestecați zilnic, scuturând vasul, și mai adăugați ulei, dacă este nevoie. Amestecul se lasă la macerat două săptămâni, apoi se strecoară prin tifon și se păstrează la loc răcoros.

O altă metodă de preparare a ule-iurilor esențiale este prin utilizarea căldurii. Puneți plantele într-un vas și acoperiți-le cu ulei. Încălziți ames-tecul la o temperatură mică (circa 37 grade Celsius), fără capac, ames-tecând din când în când. După șase ore, se strecoară și se răcește.

Diluarea uleiului. Acest ulei esențial se diluează cu ulei de jojoba sau de migdale și cu apă.

Păstrarea. Parfumul obținut se păstrează în recipient de sticlă pentru că cele din plastic emană anumite chimicale care afectează aroma parfumului. Produsul poate fi folosit după două zile de la realizarea lui, iar aroma se păstrează și șase săptămâni, în loc întunecos.

Rețeta bunicii. Cu mulți ani în urmă, femeile puneau la macerat petale de trandafir, busuioc și roz-marin, născând o licoare magică.

Înainte de culcare, după ce se îmbăiau, ele aplicau câteva picături după lobul urechii și în dosul genunchilor.

(Sursa: www.clickpentrufemei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Biroul de acasă. Idei de amenajare
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Arta de a-ți parfuma casa de sărbători
Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Pompierii, în alertă! Arde o casă!
Pagina a fost generata in 1.8452 secunde