Ouăle în alimentația copilului. Ce trebuie să știi

466
Ouăle în alimentația copilului. Ce trebuie să știi - ouaaliment-1394212081.jpg
Deși ouăle reprezintă un aliment bogat în elemente nutritive, acestea sunt interzise copiilor de până la 12 luni, deoarece acestea dezvoltă alergii care pot fi destul de severe. La un copil, potrivit Sănătate.ro, alergia la ouă apare atunci când corpul său tratează proteinele ca niște substanțe nocive și atunci lansează un atac destinat consolidării sistemului imunitar.


Ouăle sunt printre cele mai frecvente cauze ale alergiilor alimentare. Proteinele din albușul de ou sunt, de cele mai multe ori, responsabile de apariția alergiilor alimentare, dar există și alergii provocate de proteinele din gălbenușuri.
Care sunt simptomele alergiei la ouă? Semnele unei reacții alergice la ouă tind să apară în câteva minute de la consumul acestora, dar apariția simptomelor e posibilă și după câteva ore. Principalele semne: urticarie, înroșirea feței, mâncărime/erupții cutanate în jurul gurii, uneori răspândire pe restul corpului, umflarea feței, durere de burtă, diaree, greață, vărsături, curge nasul, respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, tensiune arterială scăzută. Destul de rar, alergia la ouă la un copil poate duce la șoc alergic, o afecțiune gravă care necesită atenție medicală imediată.


Alergia la ouă poate fi diagnosticată numai de către medicul copilului vostru sau de către un alergolog. Când pot să-i dau copilului ouă? Datorită faptului că mulți copii au tendința de a fi alergici la albușul de ou, medicii sfătuiesc ca părinții să nu includă deloc în alimentația copilului albușul de ou în primul an de viață. Dacă au mai existat în familie cazuri de alergii alimentare, atunci excludeți albușul de ou din dieta copilului în primii 2 ani de viață.
Cu toate acestea, Academia Americană de Pediatrie a publicat un raport, afirmând că – în majoritatea cazurilor – nu există dovezi convingătoare că amânarea introducerii ouălor în alimentația copilului după această perioadă are un efect protector semnificativ asupra dezvoltării de boli atopice (eczema, astmul, rinita si conjunctivita alergică), cu excepția cazului în care există un istoric familial de alergii alimentare. Dar, este recomandat ca introducerea ouălor să se facă cu acordul medicului. Deoarece reacțiile alergice la ouă pot fi severe, medicul, ca o măsură de prevenție, poate decide amânarea introducerii lor în alimentație.
Mulți copii trec peste alergia la ouă undeva, în jurul vârstei de 5 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Social : Cât ne costă masa de Crăciun
Pagina a fost generata in 1.8463 secunde