Ortodocșii cinstesc Nașterea Maicii Domnului

291

Articole de la același autor

Sâmbătă, 8 septembrie, Biserica Ortodoxă cinstește Nașterea Maicii Domnului. Cu acest prilej, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Biserica "Nașterea Maicii Domnului" ("Sfânta Maria"). Tot aici, vor fi sfințite două baldachine în care vor fi așezate moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, ale Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie și ale Sfântului Ierarh Nectarie, precum și o mică parte din lemnul Sfintei Cruci, aflate spre cinstire permanentă la acest lăcaș de cult.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, părinții Maicii Domnului, Ioachim și Ana, proveneau din neamul lui David și locuiau în cetatea Nazaret din Galileea. Pentru că nu aveau copii, Ioachim și Ana erau defăimați de către comunitate, fiind considerați blestemați. Cu nădejde în Dumnezeu, Ioachim s-a retras în munte, în post și rugăciune, iar Ana a rămas acasă, rugându-se lui Dumnezeu.

Într-o bună zi, arhanghelul Gavriil s-a arătat fiecăruia în parte și le-a vestit faptul că ruga le-a fost ascultată și vor fi binecuvântați, iar cea care se va naște va fi "vas ales" al lui Dumnezeu. Așa s-a născut Maica Domnului, ea primind numele de Maria, care înseamnă "doamnă, împărăteasă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7954 secunde