"Orange/Milk", un film realizat de constănțeni, în competiție la IPIFF

734
Sâmbătă, 3 iulie, este ultima zi a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Indepen-denți IPIFF, ajuns la cea de-a cincea ediție.
Cinefilii pot urmări gratuit, la Cityplex, Sala 1, de la ora 10, scurt-metrajele de ficțiune și animație aflate în competiția festivalului. Unul dintre ele este "Orange milk", regizat de Florina Titz (care a semnat regia filmului "Trip", câștigător al premiului pentru debut în cadrul IPIFF 2009) și Marian Adochiței, actor al Teatrului de Stat.
Filmul ne face martorii poveștii a doi prieteni care încearcă să reia legătura după o perioadă lungă de timp, fiind puternic subliniată complexitatea relațiilor interumane. "«Orange/Milk» spune o poveste despre prietenie, maturizare, nostalgie și o stare de grație cu care ne întâlnim foarte des în viață. Urmărind etapele unei transformări începute încă din copilărie, povestea propune o diacronie a finalizării unui proiect, a atingerii unei concluzii, a găsirii unui sens și a unui sfârșit inevitabil.
Totul este înfășurat într-un fel de melancolie, dar și de un calcul rece și de dialoguri cizelate, de parcă și ceea ce ne este oferit trece prin lentila subiectivității celor două personaje principale: Alex și Damian. Ei sunt niște tineri care își cultivă o perfecțiune aproape deranjantă - genul de oameni care mănâncă sănătos, conduc mașini scumpe, au gagică, job, fac jogging.
În spatele acestei perfecțiuni și a unei integrări sociale perfecte, se ascunde, totuși, un hobby / o ocupație ce dă în patologic: se uită la oameni, îi spionează, îi analizează, îi surprind în fotografii și video-uri, stau ore în șir cu binoclul pe plajă. Gestul obsesiv de a te uita la oameni contrastează în speță cu modul lor de viață calculat, îngrijit.
Filmul explorează relația dintre acești doi oameni - ce ține la fel de mult de distanță, cât și de apropiere, de la iluzia unei copilării utopice la lumea adultă și convențiile inerente ce trebuie mereu înlăturate pentru a păstra o autenticitate a firii", ne declara Florina Titz, anul trecut, după încheierea filmărilor.
Din distribuție fac parte Adi Drăgănescu, Alex Ilașcu, Beti Fotu, Cosmin Dragomir, George Foca și Turchian Guzin Nasurla. Scenariul e semnat de Florina Titz și Laura Iancu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3413 secunde