Porția de natură
Oferă broccoli copilului tău
Broccoli-ul reprezintă o sursă extraordinară de fibre solubile, care favorizează tranzitul intestinal. De aceea este considerată o legumă importantă în alimentația bebelușului. Această legumă este bogată în vitamine și minerale precum vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 și B6, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier și zinc.
Specialiștii recomandă, însă, introducerea legumei de la vârsta de 8 – 10 luni, deoarece, la nou născuți poate fi greu de digerat.
Cea mai bună modalitate de a găti broccoli este fierberea la aburi, pentru a-și păstra toate calitățile nutritive. De asemenea, putem adăuga leguma crudă și la o salată.
Atenție însă când cumpărați broccoli! Acesta trebuie să fie proaspăt și să aibă buchețelele uniform colorate. Nu trebuie cumpărate legumele care sunt ușor maro sau gălbui, pentru că se vor strica foarte repede. Este indicat să le păstrați într-o folie de plastic sau în pungi deschise, introduse în cutia de legume a frigiderului. De obicei, broccoli-ul proaspăt poate fi conservat cel mult patru zile.
Specialiștii recomandă, însă, introducerea legumei de la vârsta de 8 – 10 luni, deoarece, la nou născuți poate fi greu de digerat.
Cea mai bună modalitate de a găti broccoli este fierberea la aburi, pentru a-și păstra toate calitățile nutritive. De asemenea, putem adăuga leguma crudă și la o salată.
Atenție însă când cumpărați broccoli! Acesta trebuie să fie proaspăt și să aibă buchețelele uniform colorate. Nu trebuie cumpărate legumele care sunt ușor maro sau gălbui, pentru că se vor strica foarte repede. Este indicat să le păstrați într-o folie de plastic sau în pungi deschise, introduse în cutia de legume a frigiderului. De obicei, broccoli-ul proaspăt poate fi conservat cel mult patru zile.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 23 Septembrie 2010
Joi, 08 Iulie 2010
Miercuri, 03 Martie 2010
Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Luni, 23 Noiembrie 2009