Oaspeți din Gemlik, în vizită la UDTTMR Medgidia

378
Oaspeți din Gemlik, în vizită la UDTTMR Medgidia - cf8f0678e67cb002c2b68f9f68629885.jpg
În perioada 15 - 20 iunie, Medgidia a fost gazda unei delegații din orașul turcesc Gemlik. Cei 25 de oaspeți, elevi și profesori de la Școala Generală "Șehit Etem Yașar" din Gemlik, dar și reprezentanți ai admi-nistrației locale, au răspuns invitației cadrelor didactice de la Școala "Lucian Grigorescu" din Medgidia. Începând de anul trecut, cele două unități de învățământ sunt sem-natarele unui protocol de colaborare care are ca scop cunoașterea și promovarea zestrei culturale, dar și pune-rea bazelor unui schimb de experiență în domeniul edu-cațional din cele două state.
Într-una din zile, membrii delegației turce au fost oaspeții filialei Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România. Ei au fost întâm-pinați cu muzică tradițională tătărească și cu un amplu program artistic susținut de Ansamblul "Karasu", iar președintele filialei Medgidia a UDTTMR, Erol Murad, le-a înmânat oaspeților emblema tătarilor crimeeni.
La Medgidia, oaspeții din Gemlik au fost primiți și de primarul municipiului, Marian Iordache.
Pe perioada șederii în România, delegația turcă a făcut și o scurtă excursie în Delta Dunării și la câteva obiective istorice și turistice din Transilvania.
Localitatea Gemlik este situată la aproximativ 30 de kilometri de Bursa. Cu 90.000 de locuitori, Gemlikul are 25 de școli generale, licee și o uni-versitate de stat cu specia-lizarea Drept. Localitatea este renumită pentru producția de măsline și ulei de măsline.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Diverse : După mine, apocalipsa
Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Diverse : Zgură fierbinte la Mamaia
Pagina a fost generata in 1.7309 secunde