O nouă tentație pe litoral. Se redeschide Grădina de vară "Farul" din Mangalia

215
O nouă tentație pe litoral.  Se redeschide Grădina  de vară

Articole de la același autor

Lume, lume…După zece ani de pauză, în seara zilei de vineri, 17 august, ora 20.30, sunteți așteptați, cu mic, cu mare, la redeschiderea Grădinii de vară "Farul" din Mangalia. Acest lucru se datorează Asociației "One World Romania", care, sprijinită de Primăria Municipiului Mangalia, a făcut posibilă organizarea unei proiecții speciale a documentarului "Chipuri, locuri", unul din titlurile nominalizate la Oscar anul acesta. Organizatorii spun că acesta este un film despre oameni și istoriile lor, despre cum pereții spun povești și imaginile prind viață. Și nu în ultimul rând, pelicula vorbește despre colaborarea dintre o regizoare de 90 de ani și un fotograf de trei ori mai tânăr. Acest cuplu neașteptat pornește la drum în căutarea unui rost.

Ce găsesc sunt fragmente din fața mai veche a Franței: muncitori, femei puternice, ce a mai rămas din Jean-Luc Godard - bucăți dintr-un puzzle vizual, pe care cei doi le redau lumii în formule vizuale surprinzătoare, încărcate de emoție și substanță, pline de o mândrie și demnitate care intră în conflict direct cu naționalismul și populismul găunos care bântuie tacit în afara fiecărui cadru.

Scopul acestui eveniment, au declarat reprezentanții Asociației "One World Romania", este de a repune în circuit grădina de vară, un spațiu aflat în inima orașului și care, deși nu a fost folosit în ultimii ani, s-a conservat foarte bine, având un real potențial de a găzdui evenimente similare.

Ca urmare, pe tot parcursul verii, programul educațional "One World Romania" include o serie de proiecții de filme documentare în spații neconvenționale, de la curți ale prietenilor și colaboratorilor la spații nefolosite din orașe mici, mari și mijlocii, pentru a atrage atenția asupra nevoii de spații culturale, dar și pentru a deschide discuții în jurul unor subiecte de actualitate.

În acest scop, au fost selectate o serie de filme care vorbesc din diferite perspective despre schimbările care se întâmplă în lume și despre cele pe care ni le dorim. Dintre acestea amintim: schimbări ale orașelor, clădirilor, structurilor sociale, ale oamenilor și ideilor, schimbări care ne privesc și pe care le putem influența. Pentru public, intrarea este liberă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2614 secunde