O nouă geamie pentru musulmanii din Valu lui Traian

958
La Valu lui Traian s-a pus, săptămâna trecută, piatra de temelie la o nouă geamie. Aceasta se va ridica pe locul celei vechi, care data de undeva din preajma anilor 1860. Noul lăcaș, care va deservi aproximativ 250 de familii de musulmani din Valu lui Traian, urmează a fi terminat până în luna mai a acestui an. Potrivit președintelui filialei locale a UDTTMR, Cadîr Turgai, banii vor veni atât de la administrația locală, dar și de la Guvern, deputatul UDTTMR Aledin Amet având un rol important în demersul financiar de la București. Până acum, în urma amendamentelor depuse de parlamentarul tătar, pentru acest așezământ a fost alocată suma de 30.000 lei, iar administrația locală a alocat suma de 70.000 lei.
Minaretul, care va avea o înălțime de aproximativ 30 de metri, va fi ridicat de către specialiști din Turcia, banii pentru acesta urmând a proveni de la sponsori.
La punerea pietrei de temelie a noii geamii au participat lideri ai comunității tătare, reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman, precum și ai administrației locale.
Și, așa cum se obișnuiește la musulmani, evenimentul a fost marcat prin sacrificarea unui batal, carnea fiind împărțită, apoi, familiilor nevoiașe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Salată de țelină
Pagina a fost generata in 3.2789 secunde