O mică escapadă în Poiana Brașov

661
O mică escapadă în Poiana Brașov - 10589185568-1323467958.jpg
Cine dorește să primească în dar primii fulgi ai zăpezii și să petreacă un week-end de poveste, poate da o fugă până în Poiana Brașov.
Pe scurt, Poiana a fost înființată în anul 1895, deservind ca loc turistic pentru Brașov, prima cabană fiind construită abia în 1904.
În 1906 Poiana Brașov a fost recunoscută ca stațiune de iarnă iar trei ani mai târziu se desfășurau primele competiții de iarnă.
În 1951 au avut loc jocurile internaționale de iarnă ale studenților. În zilele noastre, Poiana Brașov aduce mai mult cu un mic orășel dominat de hoteluri luxoase și restaurante bune.
Stațiunea se află la poalele Postăvarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai înalt vârf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce înseamnă o diferență de altitudine de aproape 800 m.
Temperatura la momentul actual se învârte între 0 și - 3 grade celsius. De zăpadă nu trebuie
să vă faceți griji că va lipsi, deoarece primii fulgi de nea au apărut deja, iar acum, pe meleagurile Poienii Brașov ninge consistent.
Stațiunea este recomandată celor care doresc să se relaxeze, să petreacă un week-end cu prietenii la un pahar de vin fiert aburind, sau la o porție de mâncare tradițională care să ducă cu gândul cât mai repede la Crăciun.
Zăpada încă nu s-a depus pentru iubitorii sporturilor de iarnă, așa că nu vă rămâne decât să profitați de priveliștea superbă, care aproape că ne taie răsuflarea, și să vă relaxați în cazul în care doriți să evadați puțin din rutina zilnică a Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Cele mai scumpe cinci orașe din lume
Pagina a fost generata in 0.2193 secunde