Nu vă scăpați copiii din ochi, pe plajă!

157
Nu vă scăpați copiii din ochi, pe plajă! - copii4-1373466200.jpg

Articole de la același autor

Vacanța de vară, mai ales dacă ați venit cu cei mici la plajă, trebuie să fie liniștită și fericită. Copii sunt însă atrași de tot ce văd în jurul lor, de toboganele viu colorate, de vaporașe și de animăluțele alături de care pot să se pozeze, așa că sunt mereu tentați să o ia la fugă de lângă părinți. Pentru a preîntâmpina stresul pierderii copilului și orele petrecute dând declarații, Poliția Constanța vă sfătuiește să luați un minim de măsuri de autoprotecție. 


l Învățați-l că, dacă se pierde, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată și să apeleze la un polițist sau jandarm, ori dacă nu se află niciunul din aceștia în apropiere, la un adult însoțit de un copil. 


l Supravegheați-vă în permanență copilul, la joacă, pe plajă, în apă, atunci când vă aflați la cumpărături ori în zone aglomerate. Câteva clipe de neatenție sunt suficiente ca acesta să dispară. 


l Explicați-i pe înțelesul său că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine și nici să accepte de la acestea diverse obiecte, să nu urce în mașinile necunoscuților sau să îi însoțească, indiferent de motiv.


l Nu-l trimiteți singur la cumpărături, mai ales în locuri necunoscute. 


l Asigurați-vă că știe numele părinților sau însoțitorilor, numărul de telefon și numele hotelului unde sunteți cazați.


l Dacă observați un copil care s-a pierdut de părinții lui, adresați-vă în cel mai scurt timp unui echipaj al poliției ori apelați numărul unic de urgență 112. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 0.5198 secunde