Nou sistem electronic de solicitare a vizei americane

507
Ambasada SUA la București a introdus un nou sistem electronic de solicitare a vizei, Consular Electronic Application Center (CEAC), și un nou formular de solicitare a vizei, DS-160, se arată într-un comunicat al Ambasadei. Începând cu data de 1 aprilie a.c., completarea formularului va deveni obligatorie pentru toți solicitanții de viză.
Sursa citată precizează că DS-160 are câteva avantaje față de formularele folosite în prezent. DS-160 este formularul electronic unic ce va fi folosit de toate persoanele care solicită o viză temporară pentru SUA. Formularul va beneficia, de la începutul lunii aprilie, de traducere în limba română, iar solicitanții de viză își pot adăuga singuri fotografia, prin simpla încărcare din propriul computer.
DS-160 înlocuiește formularele DS-156, DS-157 și DS-158. În plus, odată completat online, formularul este transmis în mod direct Consulatului spre proce-sare. Solicitanții vor imprima doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviu. Astfel se economisesc lunar mii de coli de hârtie. Ca și până acum, programările pentru interviu se vor face prin intermediul call center-ului, iar taxa de solicitare va fi plătită la orice sucursală din România a Băncii Transilvania.
Noul sistem CEAC și formularul DS-160 pot fi găsite pe site-ul Ambasadei SUA la București, la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/non-immigrant.html.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Martie 2010
Stire din Diverse : Zboară, puiule, zboară!
Pagina a fost generata in 3.2837 secunde