Nexus 7, tableta ce măsoară 7 inch

407
Nexus 7, tableta ce măsoară 7 inch - nexus7-1359899200.jpg
Cu toate că piața tabletelor este inundată de tablete ieftine, atât la propriu cât și la figurat, foarte puține au fost cele care au reușit să capteze imaginația publicului. Google Nexus 7 este una dintre ele.

Produsă de Asus în colaborare cu Google, Google Nexus 7, prima tabletă Nexus, și-a făcut apariția pentru prima oară, anul trecut, pe scena de la Google I/O, conferința anua-lă dedicată dezvoltatorilor gigantului de internet. 


Design și conectică 

Deși Nexus 7 este făcut în cea mai mare parte din plastic, design-ul ei nu lasă impresia unui produs ieftin, dimpotrivă, aduce senzația de premium. Asta se datorează în special texturii carcasei, extrem de interesantă la atingere, capabilă să te păcălească să crezi că e de fapt piele. Mai mult, oferă și o priză foarte bună care sporește ușurința de utilizare cu o singură mână, factor la care contribuie și dimensiunile tabletei.

Nexus 7 măsoară 12 cm în lățime, 19.85 cm în înălțime și puțin peste un centimetru în grosime. Pe partea din față regăsim un display lucios împrejmuit de margini de culoare neagră, ceva mai subțiri pe părțile laterale și mai groase în părțile de sus și jos, dar suficient de mari pentru a-ți ține comod degetele pe ele fără a atinge și ecranul.

Tableta a fost echipată cu un număr minim de porturi, asta însemnând un port microUSB și un jack de 3.5mm pentru căști. Partea bună este că s-a optat pentru microUSB, un standard în domeniu, în detrimentul unui conector propriu care să facă tableta incompatibilă cu o lungă listă de accesorii.

Display și audio

Chiar dacă la momentul la care a fost lansat Nexus 7 avea cel mai bun ecran dintre tabletele de 7 inci existente pe piață, noile Kindle Fire l-au întrecut ușor în ceea ce privește contrastul și bogăția nivelelor de negru. Totuși, display-ul IPS ce are o rezoluție de 1280 x 800 și o densitate de 216 ppi este superior celui pe care îl regăsim la iPad Mini. Vizionarea de filme este la rându-i un adevărat deliciu. Problema principală a ecranului de pe Nexus 7 rămâne însă faptul că este extrem de lucios, iar în lumina soarelui devine indescifrabil.

În ceea ce privește sunetul, calitatea oferită de difuzorul de pe spate este decentă, iar volumul maxim este suficient pentru o cameră mică. Android pur: mult mai complex, dar nu mai complicat.

Noul centru de notificări este cu adevărat vedeta noii versiuni a sistemului de operare Google. După doar câteva secunde de utilizare, realizezi cât de înapoiat a rămas iOS-ul în această privință. Acum ai posibi-litatea să înlături multe mesaje cu o simplă glisare sau să le mărești pentru a vedea mai multe detalii.

Hardware

Dincolo de carcasa lui Nexus 7 găsim chipset-ul Nvidia Tegra 3, cu un CPU tactat la 1.3 GHz și un GPU ULP GeForce cu 12 nuclee. Alături de cele patru nuclee pe care le utilizează, procesorul este prevăzut cu un al cincilea nucleu, auxiliar, care funcționează în situații care nu necesită o putere de procesare mare, scopul său fiind de a reduce astfel consumul de energie. Chipset-ul este însoțit de 1GB de RAM și 16 sau 32GB spațiu de stocare (în funcție de model).

Din păcate, spațiul de stocare nu poate fi extins din simplul motiv al inexistenței unui slot pentru card microSD. Cei de la Asus au reușit să integreze într-un dispozitiv relativ mic, o baterie generoasă de 4.325 mAh. Aceasta promite până la 10 ore de navigare constantă pe internet și până la 9 ore de redare de conținut video continuu, o mare realizare după mine.

Concluzii

Pornind de la un preț de 199$, Google Nexus 7 nu este doar o tabletă de buget, este un dispozitiv care va schimba jocurile și ecuațiile industriei terminalelor mobile. Așteptați-vă ca și alți producători să copieze acest model ideal: calitate mare și preț mic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde