€ 4.7601
£ 5.3997
$ 4.2518

Mai multe ştiri online:

Naidin își aduce vioara în Vama Veche

Ştire online publicată Sâmbătă, 18 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Turiștii, dar și constănțenii pot lua parte sâmbătă, 25 august, începând cu ora 23.00, la „Papa la Șoni” din Vama Veche, la super-concertul violonistului Adrian Naidin.

„Setați calendarele, iar eu, împreună cu violoncelul meu, vom da serii o notă autentic românească cu accente de jazz, rock și muzică clasică”, este mesajul artistului.

Violoncelistul Adrian Naidin este revelația ultimilor ani în spațiul cultural românesc, după o serie de succese care l-au plasat pe scene importante ale lumii. Vocea, spune Naidin, și-a antrenat-o cu Ioan Piso, un mare tenor.

„La început, am vrut să ajung cel mai mare tenor al lumii, dar când mi-am dat seama că nu voi ajunge, nu mi-a convenit și atunci am lăsat vocea așa cum e, nu am mai lucrat-o, pentru că am observat că se schimba, studiind canto. Am ales asta pentru că am vrut să cânt mai multe stiluri, nu doar tenor, puternic și rece. Am studiat violoncel și vioară, și în liceu și în facultate, iar eu sunt și compozitor, compun. Compoziția se învață în școală, dar orchestrația nu te poate învăța nimeni. Este ceva personal. Aproape că ține de limbaj, pe care eu îl caut de atât timp. Exprimi ceva folosind într-un anumit fel sunetele. M-am întrebat mereu de ce Ceaikovsky a început o bucată de-a lui cu un corn… El a simțit exact ce tip de sunet trebuie acolo, cornul!”, a declarat Naidin.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9662 secunde