Mituri despre frumusețe

155
Mituri despre frumusețe - miturifrumusete-1359126899.jpg
Vă prezentăm cele mai vehiculate mituri despre frumusețe și adevărul care se ascunde în spatele lor.


1. Dacă stați picior peste picior vă vor apărea varice
FALS. Dacă stați jos și puneți un picior peste celălalt nu vă vor apărea varice, însă dacă stați în picioare timp îndelungat este posibil să apară acele vene mai pronunțate. Varicele apar de obicei la persoanele care au o predispoziție genetică și la cele care stau multe ore în picioare.
2. Celulita nu poate fi elimina
ADEVĂRAT. Deocamdată nu există nicio metodă prin care să fie eliminată permanent, nici măcar prin liposucție. Celulita reprezintă acumularea de țesut adipos (grăsime) subcutanat la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Creșterea în greutate poate face celulita mai evidentă, dar aceasta poate fi prezentă și la persoanele slabe, factorul genetic fiind cel mai important.
3. Dacă vă radeți părul va crește mai gros și mai închis la culoare
FALS. Potrivit experților, textura și culoarea părului nu sunt afectate de epilatul cu lama. Părul este practic mort, iar folosirea aparatelor de ras nu afectează partea activă a parului, și anume foliculii existenți în stratul profund al pielii. Când te epilezi cu lama, părul poate părea mai gros deoarece firul de păr se subțiază către vârf, iar atunci când îl tăiați de la bază, va rămâne vizibilă partea mai groasă. 
4. Dacă vă dați cu vaselină cosmetică pe față, înainte de culcare preveniți apariția ridurilor
RELATIV. "Vaselina este puternic hidratantă, pentru că împiedică evaporarea uleiurilor din piele", explică Paul Jarrod Frank, un dermatolog din New York City. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, își pierde capacitatea de a reține umezeala și devine mai uscată. 
Însă, vaselina este atât de grasă, încât poate crea alte probleme, ca erupțiile sau acneea.
5. Dacă vă țineți unghiile date cu ojă mult timp, acestea se îngălbenesc
ADEVĂRAT. Este adevărat, însă puteți evita decolorarea unghiilor. Unghiile sunt poroase și pot ușor absorbi pigmenții ojelor. Culorile mai închise și în special roșul au mai mulți pigmenți și de multe ori vă pătează unghiile. Soluția este să aplicați mai întâi pe unghie un lac incolor, după care vă dați cu oja colorată.
6. Vă puteți micșora porii pielii
FALS. Este imposibil să modificați mărimea porilor pielii, însă îi puteți face să pară mai mici folosind albuș de ou. Alte trucuri pentru a crea iluzia porilor micșorați: alegeți creme și fond de ten speciale pentru matifierea porilor dilatați și a reduce excesul de sebum, pudrați zonele cu pori măriți înainte de aplicarea fondului de ten și nu aplicați bază de machiaj în zonele cu probleme, deoarece poate mări aspectul porilor.
7. Dacă vă epilați cu ceară, părul va crește mai rar
RELATIV. Ceara smulge părul din folicul și rănind în mod repetat foliculii, în timp (după aproximativ 20 de ani), aceștia vor fi atât de afectați încât nu vor mai crește la loc. Așa că epilatul cu ceară vă poate menține pielea fină un timp mai îndelungat decât rasul, dar nu împiedică creșterea părului.
(sursa: www.doctorulzilei.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Cât durează partida perfectă de sex
Pagina a fost generata in 0.4784 secunde