Maraton de teatru cu intrare gratuită, la Teatrul de Stat

1399
Maraton de teatru cu intrare gratuită, la Teatrul de Stat - accf24d9a29ab5a97d63b05cc24bc595.jpg
Studenți din toată țara își vor prezenta, sâmbătă, 26 iunie, spectacolele de absolvire, la Teatrul de Stat, în cadrul proiectului – pilot "Ziua absolventului de teatru Constanța 2010".
Evenimentul va debuta cu momentul studenților Facultății de Arte, secția Teatru a Universității "Ovidius" - un spectacol coupé, compus din piesele "Martorii sau Mica noastră stabilitate" de Tadeusz Rozewicz și "O, ce zile frumoase", de Samuel Beckett, a căror regie este semnată de univ. dr. Diana Cheregi și de asist. univ. dr. Dana Trifan Enache. Din distribuție fac parte: Carmen Monțescu, Veronica Enușcă, Tiberius Stanciu și Romulus Moldovan.
Spectacolul va începe la ora 10,30 și va fi urmat, de la ora 13, de cel al absolvenților UNATC București, "Vocea broscuței țestoase", adaptare după John van Druten.
Începând cu 15,00, Universitatea "Hyperion" București va prezenta spectacolul "Întoarcerea", bazat pe texte de Marin Sorescu, Zaharia Stancu, Neal Donald Walsch și Gabriel Garcia Marquez, urmat de spectacolul "Cameristele", o adaptare după Jean Genet a Universității "Spiru Haret" București, de la ora 16,30. La ora 18 vom putea vedea spectacolul Universității din Craiova, "4 absolvenți în căutarea unui director de teatru", bazat pe texte de Aldo Nicolai, Michel Tremblay; Jaroslaw Hasek, Dumitru Velea, Marin Sorescu, Irmgard Keun, Valentin Nicolae și Matei Vișniec. Ultimul spectacol al serii, "Fluturii sunt liberi", de Leonard Gershe, va fi prezentat de UNATC, de la ora 20,00.
Evenimentul "Ziua absolventului de teatru" este organizat de Universitatea "Ovidius" - Facultatea de Arte, Teatrul de Stat și Fundația "Fantasio". Intrarea este liberă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2022 secunde