Mangalia sărbătorește săptămâna spiritualității marinărești

211
Mangalia sărbătorește săptămâna spiritualității marinărești - interculturalitate-1533564108.jpg

Articole de la același autor

Pe tot parcursul acestei săptămâni, Cercul Militar din Mangalia organizează o serie de activități culturale. Acestea includ lansări de carte, expoziții de pictură și spectacole de muzică populară și ușoară.


Prima expoziție va avea loc mâine, 8 august, începând cu ora 18.00 și se intitulează "Portrete de marinari și marea lor". Apoi, joi, 9 august, vor fi prezentate volumele "Eroii neuitați din adâncuri" și "Domnitorii români ctitori la sfântul munte Athos" scrise de comandorul în retragere Ioan Damaschin. Totodată, membrii Clubului Artelor "Solteris" vor prezenta publicului un program artistic de muzică și poezie, care cuprinde vineri, 10 august, ora 18.00, un recital susținut de cantautorul Radu Crăciunescu.


Cercul Militar Mangalia va fi sâmbătă, 11 august, ora 19.00, gazda evenimentului "140 de ani - Omagiu de neuitare", urmând ca după aceea, reprezentanții Asociației Ofițerilor și Sergenților din Bulgaria, Filiala Shabla, să le predea reprezentanților Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din România, Filiala Mangalia o urnă cu pământ de pe câmpurile de luptă de la Plevna, Grivița și Pordim. Aici, s-au jertfit mii de români și bulgari în războiul din perioada 1877-1878. 


La finalul zilei, va avea loc un concert de muzică clasică, oferit de Efrem Blazandonakis (Shabla, Bulgaria), Bianca Liță și Mihai Carp.


Duminică, 12 august, va avea loc și concursul internațional de tenis de masă "Cupa Ziua Marinei Române", iar seara, de la orele 19.00, va avea loc o lansare de carte cu titlul "Poveștile Mării Negre - volumul III" a jurnalistului Cristian Cealera. Totul se va încheia cu un moment artistic al Ansamblului "Litoral" Mangalia și MCMusic Academy.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4173 secunde