Mănânci sănătos, dar te îngrași? Iată motivele

2456
Mănânci sănătos, dar te îngrași? Iată motivele - motiveingrasare-1416248131.jpg

Articole recomandate

Iată câteva motive surprinzătoare pentru care iei în greutate, potrivit Libertatea.ro:


Anumite medicamente
Dacă iei, de exemplu, anticoncepționale, pastile pe bază de hormoni, steroizi, beta-blocante pentru boli de inimă și tensiune arterială, medicamente pentru cancer de sân, poți observa cum asimilezi câteva kilograme în plus. Discută cu medicul tău, iar el va găsi un tratament care să nu îți facă astfel de probleme.


Stări depresive
Multe anti-depresive duc la creștere în greutate, așa că dacă iei un astfel de tratament, așteaptă-te să te îngrași câteva kilograme. Un studiu publicat în "Jurnalul American de Sănătate Publică" a scos în evidență faptul că oamenii care se simțeau singuri se îngrășau mai repede decât cei care nu aveau simptome de depresie. Pe lângă medicamente, aceștia consumă și mai multe alimente bogate în grăsimi și calorii. Mergi la medic și vezi dacă, într-adevăr, anti-depresivele pe care le iei sunt vinovate pentru creșterea în greutate. Dacă nu, poți încerca să te apuci de o activitate fizică.


Carență de nutrienți
Deficiența de vitamina D, magneziu și fier îți compromite sistemul imunitar, scade nivelul de energie și îți alterează metabolismul, astfel că nu mai poți duce un stil de viață sănătos. Simți nevoia să consumi cafeină, dulciuri și carbohidrați nesănătoși. Chiar dacă poți mânca spanac sau carne de vită, pentru a crește nivelul de fier, ori nuci braziliene pentru magneziu, nu prea ai de unde să iei suficientă vitamina D. Medicii susțin că este nevoie de timp, pentru a ajunge la nivelul normal de vitamina D, iar dacă iei prea multă, riști să faci pietre la rinichi. Cea mai bună metodă este să îți testezi nivelul de vitamina D din sânge la fiecare trei luni, iar medicul va stabili care este doză optimă pentru ține.


Probleme digestive
Dacă intestinele tale se mișcă încet, te poți alege cu câteva kilograme în plus. Ideal este că la o ora după ce mănânci, să ai scaun, dar este la fel de sănătos și dacă se întâmplă doar o dată sau de două ori pe zi. În caz contrar, dezhidratarea, medicamentele ori o alimentație săracă în fibre pot fi responsabile pentru apariția constipației. Bea apă multă și încearcă să incluzi probiotice în alimentația ta, pentru o digestie bună. Îmbătrânești Odată cu vârstă, metabolismul nostru nu mai funcționează la fel. Astfel, la 40 - 50 de ani nu mai arzi calorii la fel de repede cum o făceai la 20. Poți combate luarea în greutate cu exerciții fizice, care sunt chiar mai importante decât alimentația.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Cum să țineți sub control colesterolul
Pagina a fost generata in 2.2517 secunde