Din toamnă

Managerii își trimit roboții personali să verifice angajații

1154
Managerii își trimit roboții personali să verifice angajații - 12424fc9df6acac0b24c955f29a981a8.jpg

Articole de la același autor

Când Trevor Blackwell, directorul companiei americane Anybots, vrea să știe ce mai fac angajații săi, le trimite un robot în cubicule. Dacă oamenii sunt ocupați, robotul controlat de CEO trece mai departe. Dacă fac ceva interesant, au dificultăți sau se joacă Solitaire, atunci începe dialogul.

Robotul QB este dotat cu cameră video și microfon și este controlat de Blackwell cu ajutorul unui laptop, de la 20 km distanță. Directorul vede și aude tot ce înregis-trează robotul. Dacă vrea să vorbească, QB își activează difuzoarele și transmite mesajul stăpânului.
QB se deplasează cu aproape șase km/h, bateriile sale rezistând în jur de opt ore, cât o zi normală de lucru.
"Așa va arată un mediu de business în viitor. În nici 12 luni, fiecare birou din Sillicon Valley (California, SUA) va avea un robot la fiecare zece angajați. Modelul nostru poate fi pre-comandat, urmând să fie livrat în toamnă", spune Blackwell, citat de CNN Tech.
Compania sa nu este singura care încearcă să integreze roboți în spațiul de lucru al companiilor mari. Competiția este formată din RoboDynamics, WowWee și iRobot.
QB costă 15.000 dolari și este destinat persoanelor juridice, însă Blackwell spune că nu mai este mult până când consumatorii casnici își vor putea cumpăra roboți.
"Managerii care lucrează de la distanță vor simți îmbunătățiri majore în ceea ce fac zilnic. În com-pania mea, angajații l-au acceptat repede pe QB. Deja ignoră robotul atunci când vorbesc cu mine. Ține și de design-ul robotului, care nu trebuie să fie mare sau să facă zgomote ciudate. Noua generație de roboți pune accent pe «integrare»", spune Blackwell.
În prezent, o mare provocare pentru constructorii de roboți este raza de acoperire a antenelor Wi-Fi. Marea schimbare anunțată este WiMAX, sau 4G, tehnologie care va fi instalată în marile orașe ale lumii, acoperind astfel o arie mai mare.
Până acum, compania a construit deja 25 de roboți QB, însă Blackwell spune că numărul pre-comenzilor este mult mai mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4369 secunde