Machiaj rezistent la... căldură

81
Machiaj rezistent la... căldură - machiajcaldura-1377784989.jpg
Se apropie toamna, este adevărat, dar temperaturile continuă să fie ridicate. De aceea, trebuie să avem mare grijă cum alegem și implicit cum folosim produsele de make-up, pentru a ne avantaja.

1. Baza de machiaj. Poate că în celelalte sezoane te bizuiai pe crema de îngrijire pentru a asigura baza machiajului, dar pe timpul verii nu va face față. Procură-ți o bază matifiantă, care să faciliteze aderarea și rezistența fondului de ten peste zi. 

2. Fondul de ten cu silicon. Formulele pe bază de ulei nu sunt potrivite pentru vară. Alege mai degrabă un fond de ten pe bază de silicon sau un BB-cream oil-free, în funcție de gradul de acoperire dorit. 

3. Farduri cremă. Orice fard, de pleoape sau de obraz, sub formă de pudră, se va aduna în pliurile ochilor, riduri, pori etc. Alege formule pe bază de cremă, a căror rezistență va fi optimizată și prin aplicarea, în prealabil, unei baze de machiaj. 

4. Pudră translucidă. Strălucirea necontrolată a feței este o consecință a producției de sebum în exces, stimulată suplimentar de temperaturile mari la care ne expunem. Folosește șervețele matifiante peste zi și ține la îndemână o pudră translucidă pentru retușurile de peste zi. 

5. Mascara și contur rezistente la apă. Creionul și mascara riscă să se întindă în jurul ochilor din cauza transpirației; optează pentru tuș, creioane și mascara rezistente la apă, însă cumpără-ți neapărat un demachiant special pentru îndepărtarea produselor waterproof, ca să nu îți agresezi ochii. 

6. Renunță la luciul de buze. Optează pentru texturi mate în machiajul buzelor - sunt mult mai rezistente la căldură și au un aspect mult mai plăcut decât cele lucioase, în contextul transpirației excesive. 

(Sursa: www.cosmopolitan.ro) 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Fericirea, în câteva cuvinte
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Make-up pas cu pas: culori pastel
Pagina a fost generata in 1.5339 secunde