Machiaj în tendințe: toamnă/iarnă 2013-2014

352
Machiaj în tendințe: toamnă/iarnă 2013-2014 - fondmachiaj-1379523076.jpg

Articole recomandate

Îndreptându-ne atenția către tendințele în materie de machiaj și coafuri anunțate pentru sezonul toamna/iarnă 2013 în cadrul pre-zentărilor Fashion Week, observăm că majoritatea urmăresc câteva direcții simple și necomplicate, păstrând în același timp elemente efervescente și memorabile. Tendințele în machiaj pentru sezonul curent contrastează cu sezonul toamnă/iarnă 2012, în care majoritatea designerilor au optat pentru look-uri glamorous, în raport cu ținutele haute-couture sedu-cătoare pe care le-au propus. Așa se face că sezonul toamnă/iarnă 2013-2014 prezintă o abordare mult mai casual asupra luxului și eleganței și prin urmare, o varietate de stiluri de machiaj ușor de realizat și purtat indiferent de ocazie sau de experiența și dexteritatea oricărei femei. Machiajul devine prin urmare un element accesibil al ținutei de zi cu zi, ce accentuează nu doar trăsăturile pe care le iubești, ci și personalitatea și atitudinea purtătoarei. Farduri în nuanțe metalice, smoky eyes purtat în stilul grunge, nuanțe de rujuri mate și vibrante sau accente strălucitoare, futuriste pentru subli-nierea trăsăturilor sunt doar câteva dintre tendințele statement ce le vom purta în sezonul curent.

Smokey eyes

Inspirat din moda grunge de inspirație gotică din anii ’90, stilul neostentativ de smokey eyes pe care îl observăm în prezentările Phillip Lim, Roberto Cavalli, Donna Karan, Rodarte sau Marc Jacobs este unul dintre cele mai populare pentru sezonul toamnă/iarnă 2013-2014. Așa cum însuși François Nars explică, stilul smokey eyes modern este alegerea perfectă pentru fe- meile cool, underground, însă totuși sofisticate.

Ten impecabil

Niciun machiaj nu este perfect fără o bază impecabilă, trăsături sculptate perfect și o nuanță discretă pe post de blush. Contrastul dintre machiajul puternic și dur al ochilor și tenul cu aspect natural, impecabil este cheia succesului pentru a obține "The Morning After" look.

Ruj nude

Întrucât majoritatea stilurilor de machiaj prezentate pe po-diumurile Fashion Week accentuează privirea, make-up ar-tiștii s-au îndreptat spre o nuanță de buze neutră și anume nude sau roz natural tern. Bazează-te și tu pe acest joc contrastant pentru ocaziile în care alegi să porți un machiaj Smokey Eyes, Cat Eye sau un machiaj italienesc.

Cat eye

Un alt look popular pentru sezonul toamnă/iarnă 2013 este machiajul Cat eye. L-am putut observa în prezentările Mosquino, The Blonds, Mo-nique Lhuillier și Sister Sibling. În toate ipostazele, make-up artiștii au asociat machiajul clasic cat eye cu un ten impecabil și o nuanță de buze nude sau un roz discret.

Nuanțe metalice

Vișiniu metalic, tonuri de cupru și oranj, fumuriu cu reflexii verzi, argintiu perlat sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le avem la dispoziție pentru a realiza un machiaj în care pleoapele capătă rolul principal al look-ului tău.

Ruj mov

Fascinantul ruj mov intens zărit încă de la începutul prezentărilor Fashion Week la Fendi și Antonia Marras a atras instant interesul tuturor și a devenit una dintre principalele tendințe ale sezonului toamnă/iarnă 2013-2014.

Buze în degrade

După un sezon scăldat în texturi mate și un contur precis al buzelor, rujul este în prezent privit cu ochi mult mai îngăduitori de către make-up artiști. Tușele sunt estompate fie din interiorul buzelor spre exterior, fie invers, iar nuanțele folosite pot varia de la nude la burgundy pentru o declarație de stil absolută, fie o trecere mult mai discretă, precum observăm în prezentările Emporio Armani sau Marni. (sursa:www.theone.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Timpul trece, tendințele rămân
Pagina a fost generata in 1.9002 secunde