Lucruri pe care nu le știai despre circuitul turistic cu autocarul

883
Lucruri pe care  nu le știai despre circuitul turistic cu autocarul - circuitautocar-1379694772.jpg
Circuitele cu autocarul constituie cea mai ieftină modalitate de a călători în multe locuri într-o perioadă scurtă de timp. Într-un circuit ai incluse transportul cu un autocar performant, taxele de drum, ghidul și cazările. Există, însă, lucruri mai puțin cunoscute despre circuite, cum ar fi alegerea locului din autocar și timpul dedicat unei anumite destinații.

Îți prezentăm câteva lucruri pe care nu le știai despre circuitul turistic cu autocarul:

Oamenii se înscriu la circuite chiar și cu un an înainte

Pentru a prinde un loc cât mai în față, oamenii se înscriu la circuitele cu autocarul cu mult timp înainte, uneori cu 6-12 luni înainte de data plecării. Cei care vor să beneficieze de cele mai mari reduceri se înscriu, de exemplu, în toamnă pentru vara sau toamna anului următor.

Poziția din autocar trebuie aleasă cu grijă

La înscrierea într-un circuit, la rezervarea online se afișează o pagină cu schița autocarului unde se regăsesc locurile numerotate. La înscrierea directă, la agenție, ți se arată această schiță pentru a-ți putea alege unul dintre locurile rămase libere. Nu ești obligat să alegi locul imediat următor. Poți rezerva un loc cu câteva rânduri mai în spate sau mai în față, însă nu poți alege un loc deja rezervat. Rezervările sunt făcute în ordinea achitării prețului. Cu toate acestea, este posibil ca schița arătată să nu corespundă 100% cu așezarea scaunelor în autocar. Asigură-te că rândul și locul dorit corespund cu realitatea. Cele mai confortabile locuri dintr-un autocar sunt primele din față și cele aflate imediat după scările de coborâre de la mijlocul mașinii. Acolo beneficiezi de mai mult loc la picioare și de panorama datorită ferestrei lungi. Cele mai inconfortabile locuri sunt ultimele din spate, unde aerul condiționat nu se mai simte foarte bine și unde se stă pe roată sau între două alte persoane. La plecare, îmbarcarea trebuie făcută cu ajutorul ghidului, care invită turiștii să intre în autocar în ordinea de pe listă, corespunzătoare ordinii înscrierilor.(citește contiuarea pe www.vacanta-departe.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Băile Tușnad și cele 44 de izvoare naturale
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Iarna asta, mergem la schi în Alpii Vienezi!
Pagina a fost generata in 3.0203 secunde