Istanbul: povești orientale

150
Istanbul: povești orientale - istanbul-1385729114.jpg
Istanbul este, cu siguranță, genul de loc de care te poți îndrăgosti la prima vedere. Forfota, oamenii, amestecul de cultură orientală și europeană, magazinele, cluburile, muzeele, senzația aceea de oraș care nu doarme niciodată - toate acestea te vor face să revii cu drag de fiecare dată când ai ocazia.

Dacă ghidurile turistice nu ți se par suficient de provocatoare, avem câteva sugestii pentru tine. Începe aventura de pe Istiklal Caddesi, unde vei găsi cele mai cool magazine, restaurante și cafenele, unde poți sta preț de un ceai delicios, o prăjitură minunată sau o înghețată... cu spectacol. Și, obosită de la atâta shopping, dă o tură cu tramvaiul de epocă până în piața Taksim.

Dacă arhitectura musulmană nu este tocmai pe placul tău, mergi paralel cu Istiklal Caddesi, pe Strada Franceză, zona cu ambasade și clădiri superbe, precum și cu cele mai interesante restaurante, unde bucătăria turcească este înlocuită de cea fusion.

Tot această parte europeană de oraș este celebră și pentru viața de noapte.

Fie că alegi Mojo Club, Secret, sau Line Music Club, te vei bucura de o atmosferă de milioane, muzică live, cocktailuri delicioase și cel puțin o noapte de neuitat. A doua zi te poți "drege" cu un sandwich cu pește mâncat în port, în timp ce admiri turnul Galata, sau cu bunătăți cumpărate din Bazarul Egiptean.

(Sursa: www.glamourmagazine.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Petrece o vacanță într-un castel
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Escapade de week-end
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Viena, orașul cu personalitate multiplă
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Florența, dragoste la prima vedere
Pagina a fost generata in 1.6199 secunde