Învață să faci gogoși pufoase, rapid și fără dospit

1227
Învață să faci gogoși pufoase, rapid și fără dospit - gogosi-1484753024.jpg

Articole recomandate

Vremea rece și ninsoarea sunt motive bine înte-meiate ca timpul liber să fie petrecut în bucătărie. Fie că uneori alegem mâncăruri sofisticate, iar alteori ceva rapid, cert este că mereu ne vom întoarce cu gândul la tradiționalele gogoși. Sunt rețete și rețete, adaptate tuturor gusturilor și preferințelor, unele mai pufoase ca altele. 


Secretul stă în ingredientele puse de gospodine, dar și în cantitățile atent dozate.
Așadar, este timpul să înveți să faci gogoși rapide, fără dospit, pentru tine și cei dragi.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:


- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
- 600 g iaurt
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- 6 pliculețe zahăr vanilat
- 1 bucată fiolă esență rom
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf sare
- ulei
- 1 plic zahăr pudră


Mod de preparare:
Amestecă bine într-un castron ouăle cu iaurtul, esența de rom, zeama de la o lămâie, zahărul și sarea. Amestecă separat praful de copt cu făina. Înglobează făina în aluatul umed și amestecă bine, până la omogenizare.


Într-o cratiță sau tigaie mai înaltă încinge uleiul cât pentru o friteuză. Ia câte o lingură din amestecul pentru gogoși și toarnă încet, dintr-o singură mișcare în uleiul încins. Dacă nu se întoc singure, întoarce gogoșile pe cealaltă parte când devin aurii.


Scoate gogoșile pe un șervet de hârtie, sau un grătar, să se scurgă uleiul în exces. Pudrează cu zahăr pudră și eventual scorțișoară și servește-le calde sau lasă-le să se răcească, ne îndeamnă unica.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Salată de boeuf aromată
Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Zacuscă rapidă de vinete
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Cu ce se combină carnea de pui
Pagina a fost generata in 1.5051 secunde