Invadatori periculoși în corpul copiilor - viermișorii intestinali

7833
1
Invadatori periculoși în corpul copiilor - viermișorii intestinali - 83e33e33f6924b9ee5526b6ed9c2eb38.jpg
Se plânge că îl doare burtica, are un somn agitat și mâncărimi în zona anală, primul lucru la care ar trebui să vă gândiți sunt faimoșii viermișori intestinali. Sună destul de urât, dar este o afecțiune des întâlnită, mai ales la copiii peste trei-patru ani. Medicina de astăzi o tratează ușor, iar complicațiile sunt foarte rare.
Cu cât este copilul mai mare, cu atât este mai curios, explorând cu mânuțele cam tot ce îl înconjoară. Urmarea este destul de previzibilă, infestarea cu helminți, adică para-ziții intestinali. Din păcate, statistica nu este deloc încurajatoare, aproape 80% dintre copiii cu vârste cuprinse între trei și patru ani, ajungând să fie infectați cu helminți. În termeni medicali, helminții sunt viermii parazitari și larvele lor. Varietatea helminților dăunători omului este foarte mare, dar majoritatea acestora se întâlnește destul de rar. La noi, cei mai frecvenți asemenea "invadatori" ai organismului uman sunt limbricii, oxiurii și giardia. Mai rar întâlniți sunt paraziții care se localizează în pereții intestinelor sau ai altor organe (trichinella spiralis, ankzlos-toma duodenale, tenia). Potrivit medicilor pediatri, principala cauză a infestării cu viermișori intestinali este nerespectarea unei igiene adecvate. Mâinile murdare sunt cele mai periculoase.

Limbrici, oxiuri și giardia
Cei mai cunoscuți viermișori intestinali sunt ascarizii sau popularii limbrici. Aceștia sunt viermi cilindrici, cu lungimea de 15 - 35 cm, de culoare alb-gălbuie, adesea semi-transparenți. Ascarizii se localizează, de preferință, în intestinul subțire, fără a se fixa de peretele acestuia, parazitând doar interiorul lui, mișcându-se în permanență în direcția opusă celei a bolului alimentar. Acesta este și motivul pentru care sunt atât de dificil de depistat prin analiza materiilor fecale. Ce-i drept, periodic, o dată cu eliminarea materiei fecale, se elimină și ouă de ascarizi, nevizibile cu ochiul liber, dar aceasta nu se întâmplă în fiecare zi, fapt care îngreunează diagnosticarea ascaridiozei prin analiza fecalelor. Dacă cel mic nu este supus unui tratament, ascarizii pot trăi în organismul lui câțiva ani buni.
Foarte des întâlniți sunt și oxiurii, paraziți foarte mici, subțiri, cu dimensiunea de până la un cen-timetru, adesea curbați, albicioși. Se localizează în partea inferioară a intestinului gros, motiv pentru care, spre deosebire de ascarizi, pot fi depistați în fecale. O dată ajunse în organism, femelele înaintează în tubul digestiv și ies prin anus, pentru a-și depune ouăle în pliurile anusului. Acest lucru, care se întâmplă de obicei în cursul nopții, provoacă mâncărimi intense în regiunea anusului, obligând copilul să se scarpine. Prin scărpinare, ouăle ajung pe degetele copilului, în special sub unghii. De aici, ouăle ajung din nou în organismul micuțului dacă el duce degetele la gură.

Complicații cu obstrucționări și perforații
Medicii spun că sunt destul de rare cazurile în care paraziții creează complicații. Netratați, aceștia pot ajunge în plămâni, pot face diferite obstrucții pentru că se fac ghem, ajungându-se la ocluzii intestinale și, uneori, chiar și perforații ale organelor. Pentru copiii mai mici este bine să se păstreze o igienă strictă atât a mâinilor, cât și a tetinelor, cănuței, suzetei, etc.

Comentează știrea

???? ????? ??
30 iulie 2014
???? ????? ??

Eleventh Hour fighting could possibly be company online business within Leonardo DiCaprio's Eleventh Hour documentary. specific immense company possesses plans for private opposite in addition to contribution in grassroots environmental activism references components invigorate to your life personal contributions to produce impressive universal blows. possibly one minimal play makes a difference; One nominal cash have spectacular items on the global natural. ???? ????? ?? http://www.pitneyworks.com/offer/item.cfm?pid=564

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Orez brun cu legume
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Pe urmele fostului Callatis
Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Paris, cel mai scump oraș din lume
Pagina a fost generata in 1.8566 secunde