Eveniment inedit la Muzeul Callatis din Mangalia

Întoarcere la moda Greciei antice

3302
Întoarcere la moda Greciei antice - 1mangalia-1310928095.jpg
În week-end-ul pe care tocmai l-am încheiat, Muzeul de Arheologie Callatis și Primăria Municipiului Mangalia au organizat un eveniment inedit, intitulat "Moda în Grecia antică" și care, în desfășurătorul său, a prevăzut o deosebită paradă a rochiilor doamnelor din înalta societate a Callatisului.
Organizatoarei manifestării culturale, muzeograf Liliana Vioiu, i s-au alăturat la reușita evenimentului Studio & S și Casa de modă Natural Mode. Tinerele manechine au fost coafate, machiate și îmbrăcate conform acelor vremuri. Gazda a precizat că toate rochiile prezentate au fost realizate cu sprijinul Nicoletei Năstase, iar coafurile, în stil grec antic, cu delicatele cozi împletite cu flori de câmp, au fost creația Violetei Voinicaru.
Rochiile erau albe sau bej, din material meșteșugit drapat în falduri pe un umăr, legat cu șnururi aurii sau curele late la mijloc, prinse pe umeri cu frumoase catarame prelucrate din bronz sau chiar din metal prețios. Astfel de piese pot fi văzute în vitrinele Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia. Părul doamnelor putea fi vopsit și, uneori, doamnele tundeau părul sclavelor pentru a-l folosi drept meșe.
După prezentarea de modă, câteva dintre tinerele prezentatoare au dat viață unor dansuri grecești tradiționale și au invitat persoanele din public să li se alăture. Spectatorii nu au pierdut ocazia de a se fotografia cu aceste statui vii de tip Tanagra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5284 secunde